Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa "Intelligence" ako se predsjednik liječi, u demokratiji bi trebalo da postoji zamjenik predsjednika. Dok je predsjednik na liječenju, mnogo je bitnije šta radi zamjenik predsjednika. Jel tako ?
Najgore od svega je, ne mogu se svi lijeciti u Kubi. Im mjesta samo za Druga Predsjednika.
Ako na političkoj pozornici postoji samo jedna politička partija, onda se zbog monopola na nepogrešivost vladajuće kaste mnogo više griješi kad su u pitanju interesi širokih narodnih masa. Ako baš mora da bude socijalizam ili komunizam, onda uvesti dvije socijalističke ili dvije komunističke partije.
Sela s rakom su posljedica politike s rakom. Lijek je jednostavan: politička konkurencija, da u Kini budu minimalno dvije političke partije, pa neka se miroljubivim razgovorima bore za vlast. Uprkos mnogim nedostacima, demokratija ima barem jednu ogromnu prednost u poređenju sa jednopartijskim režimom: MNOGO JE TEŽE SAKRITI PRLJAVI VEŠ.