Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Antifon Ateisti se ne zanemaruju stvarima koje ne postoje... Teret dokazivanja samog postojanja je na vjernicima, a ne ateistima!
Iranski islamisti placaju u dolarima? Ja mislio oni vicu smrt americi
Za ovoga @Vijesti, Jebao ti zutokljunac Bill Maher maaajkuuu! Toliko!
Samo neka pucaju minuse, isti je efekt kao da ih pucaju EU policiji koja ih deportira u stotinama, kao npr. Svedska samo prosli mjesec. Oni pucaju minuse, a EU, Americi, Kanadi, Australiji, ma... svima u demokratskim zemljama puca k....c i za njih i za njihovo misljenje. Evo ih cak iz Mostara stavili kao stoku, sto i jesu, u dva vagona i s policijom izbacili iz grada vlakom iliti vozom. Hahaha deportacija izvan 24%! Vec se osjeca uticaj EU i snegenskh ogranicenja, a tek iduce godine kada se uvedu, sto ce biti veselo ahahaha
hahaha samo daju dislajke na @VIJESTI i @PITANJA!, a niko da da neki razlog sto je dao dislajk ili bar proba reci zasto se ne slaze ahhahahah eto ti dokaza kako se cijeni sloboda govora bilo koga osim muslimana i to samo onih koji pljuju po svima ostalima na kliksu ahahaha
Pakistanska policija započela je istragu protiv jednog imama na osnovu optužbi da je pokušao da okleveta devojku kršćanske vjere za svetogrđe, zbog čega bi i sam mogao da bude optužen za povredu Islama. Imam Halid Kristi uhapšen je u subotu, pošto ga je pripadnik osoblja u džamiji u kojoj služi optužio da je u torbu neimenovane kršćanke krišom ubacio stranice Kur\'ana, s namjerom da je optuži da je zapalila stranice islamske svete knjige, dok on te optužbe odbacuje, prenio je AP. Ova vijest nije privukla paznju bos. muslimanima koji citaju kliks. Gdje su komentarin osude? --- Paralelno sa ovim vijestima Erdogan u gostima BiH poziva BOSNJAKE (ne i ostale narode u BiH, nego samo bosanske muslimane) da imaju bar 5-toro djece! A da je to hrvatski premijer porucio u postjetu Hercegovini ili srpski u posjeti Banja Luci?
Ako se nema suosjecaja ni prema svojoj u ime slobode govora proganjanoj braci po vjeri, iako se stalno napada zapad i to upravo zbog napada na slobodu islamskog svijeta i njegove vrijednosti, kako bi se tek odnosili prema drugima koji nisu iste vjere? Ako bi prodali zivot svojeg brata po vjeri, brata koji se bori za slobodu govora, temeljnu ljudsku slobodu, kako bi se tek ponijeli prema nemuslimanu, ili jos vaznije, kako bi se ponijeli prema ne-muslimanu u islamskom svijetu, buduci da iz zapadnih zemalja sjede za kompjuterom i napadaju zapad koji ih je primio da zive tu??? Sta bi tek radili u islamskim zemljama nemuslimanima na koje hodza pokaze prstom? Ako su za pare u stanju prodati svojeg brata po vjeri, jednog postenog covjeka, a ne recimo masovnog u..b..i..c..u., pa da se mozda i shvati, nego jednog PISCA, covjeka koji nikome nije prijetnja, kako bi se tek ponasali prema nemuslimanu i to u islamskoj zemlji????
assdas je napisao/la:\"imal ko da hoce da ga roknemo, pare lapo lapo \" cime izrazava spremnost cak i da drugome uzme zivot za novac, a ako bi mogao uzeti zivot jednom piscu, koji je postao simbol slobode govora, dakle covjeku koji ne poziva ni na kakvo nasilje ni prema kome, te nije nikakva prijetnja ni globalno, a ni njemu osobno, zasto bi se usrtucavao da sutra bilo kome drugome uzme zivot? I zasto samo za novac, postoje i nekretnine i ostale vrijednosti? Ko moze sa sigurnoscu reci da kada jednom uzme zivot nevinom covjeku za novac, ne bi isti taj sutra uzeo zivot bilo kome drugome da mu otme kucu, stan, umjetnine ili bilo sta sto mu zapne za oko? I takav komentar dobija 13 lajkova na ovom portalu, dok se ampakov komentar koji priziva kratak zivot onima koji narucuju skracivanje pisceve glave za sto placaju 3,3 miliona dolara, skriva? Hozde se ne smiju dirati, ali je sasvim u redu uzeti i zivot po nalogu hodze za velike pare? Zanimljivo.
CIA je napisao/la:\"Rushdi jarane....3.3 miliona je 3.3 miliona... \" Ovo je prvi komentar na vijest? Govori puno o mentalitetu i karakteru onih koji vec dvadeset godina guraju svoju religiju u prvi plan i uzimaju je kao glavnu identifikacijesku karakteristiku nacije. Bez namjere da virjedjam, nakon ovog komentara vecina srpskih citalaca foruma ce sigurno pomisliti na uzrecicu \"prodao vjeru za veceru\", a slijedeci tu logiku, zasto ne bi onda bilo sta ili bilo koga drugog. Ako je ovo nivo empatije za covjeka svoje vjere kojega proganjaju zbog jednog pisanog djela, stvarno se tesko ne upitati kako bi se ovakvi ljudi borili za svoje slobode, pocev od slobode govora, pa nadalje? Prodajom slobode covjeka koji se bori za slobodu govora, prodaju i sebe.
Jedino kliks ne prenosi ove vijesti i zanemaruje vaznost polemike koja se vodi u vecini zapadnih medija, a cije je glevno pitanje granica tolerancije prema prijetnjama nasiljem od strane radikalnih islamista i znacenje nedostatka pobune ostatka muslimanske populacije u tim zemljama, koja moze znaciti strah od toga da i sami posanu mete napada, ali i presutno odobravanje. Bill Maher je u jednoj od svojih emisija na primjru South Park-a, a koji nije jedini primjer govora za neke mozda uvrijedljivog ali u granicama tolerancije slobode govora i bez prijetnji ili poziva na nasilje odlicno objasnio kako vecina zapadnjaka gleda na ove proteste: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RUEaMA4gRIk Iako je emisija iz 2010-te jos uvijek je, na zalost aktuelna i pitanja koja je tada postavio Bill Maher sada sve vise i sve cesce postavljaju i drugi. Da li je islam kompatibilan sa demokratijom postaje sve popularnija tema istrazivanja i strucnih radova.
http://www.expatica.com/be/news/belgian-news/belgian-police-detain-120-protesting-anti-islam-film_244054.html olice said those arrested had been taken to police stations for identity checks and would be released later that evening. A leader of the Islamist group Sharia4Belgium was among those detained, according to RTBF. The low-budget US film \"Innocence of Muslims\", portrays Muslims and the Prophet Mohammed in insulting terms. The protests, which started on Tuesday, have cost several lives and seen mobs burn US missions, schools and businesses as well as the embassies of some western countries.
http://www.expatica.com/be/news/belgian-news/belgian-police-detain-120-protesting-anti-islam-film_244054.html Belgian police detain 120 protesting anti-Islam film Police detained around 120 people in the northern Belgian city of Antwerp Saturday after scuffles at a protest against an anti-Islamic film that has sparked a wave of protests, local police said. The protesters shouted anti-US slogans and praised the Prophet Mohammed. Footage aired by broadcaster RTBF also showed them burning the US flag. The demonstration, which was organised by mass text messages, degenerated into clashes with police after officers blocked the protesters from moving to a main thoroughfare. Police said those arrested had been taken to police stations for identity checks and would be released later that evening. A leader of the Islamist group Sharia4Belgium was among those detained, according to RTBF.
http://www.advance.hr/ad/im/aktnews/slike_an/veliki-prosvjedi-diljem-muslimanskog-svijeta-napadi-na-ambasade-u-vise-zemalja-iz-minute-u-minutu_5572_6076_e.jpg
http://www.advance.hr/vijesti/radikalni-islamisti-sukobili-se-s-policijom-u-australiji-za-vrijeme-prosvjeda-protiv-kontroverznog-filma/ Kao i u mnogim drugim zemljama i u Australiji je održan prosvjed Muslimana protiv objave kontroverznog anti-islamskog filma. Među stotinama prosvjednika istaknuli su se radikalni Islamisti koji su se sukobili s policijom. Među okupljenima moglo se vidjeti i niz nimalo tolerantnih transparenata - pozivalo se na \"odrubljivanje glava\", a na nekima je stajalo \"šerijatski zakon će zagospodariti svijetom\" i \"Obama, Obama, mi volimo Osamu\". Skup u Australiji još je jedan pokazatelj kako su na aktualnim prosvjedima najzastupljeniji radikalni Islamisti. Stotine su nasrnule na policiju ispred zgrade američkog konzulata u Sydneyu vičući \"dolje SAD, dolje SAD\", prenosi RT. Snage sigurnosti bile su dobro pripremljene za ovaj skup koji je potrajao jučer sve do noći. Nekoliko osoba je privedeno.
http://www.advance.hr/vijesti/stotine-uhicenih-u-parizu-i-antwerpenu-sudan-ne-dopusta-dolazak-americkih-marinaca-jemen-trazi-njihov-odlazak/ Francuska policija uhitila je oko 100 osoba za vrijeme prosvjeda protiv anti-islamskog filma u Parizu. Zbog konkretnog filma danima su trajali prosvjedi Muslimana diljem Bliskog istoka i drugdje. Stotinjak osoba u Parizu uhićeno je ispred zgrade američke ambasade i zgrade ministarstva unutarnjih poslova. Do uhićenja prosvjednika došlo je i u belgijskom gradu Antwerpenu, tamo je uhićeno oko 120 nakon izbijanja sukoba s policijom. Prethodno sukobu s policijom prosvjednici su zapalili američku zastavu.
Ima. Nazovi me 1-800-GVANTANAMO