Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi koji budu htjeli će dobiti državljanstvo Palestine.
Fašisoidni Palestinci ne trpe drugu vjeru i drugi narod na istom teritoriju pa Židovima postavljaju bombe i šalju bombaše samoubice među njih što se ovi ponovo vraćaju na svoju zemlju. Naš ih narod podržava zaboravljajući da su i sami tjerani sa zemlje koja je sad etnički čista. S pravom pljuje po Miloševićevoj i Karadžićevoj politici etničkog čišćenja u Bosni, s pravom osuđuju sprječavanje povratka Bošnjaka u Srebrenicu. Ali to pravo ne priznaju Židovima. Samo sebi. Kad je musliman onaj koji koji ne trpi prisustvo druge vjere ili naroda i buni se zbog doseljavanja jednom protjeranog naroda, onda se naš bošnjački narod stavlja na stranu progonitelja, jer je musliman. A po žrtvi koja je i sam bio, svesrdno i bez stida naš bošnjački narod pljuje. Nemoj bošnjače lijepi misliti da je u redu ne ustati i osuđivati povratak bošnjaka u Srebrenicu. Kad se sam želiš vratiti tamo, pusti i druge da se i oni vrate, prošli ste ista tjeranja.
niko nebi u pustinje svi bi u oaze riješen problem
Svejedno koja zemlja i kako se zove ili zvala, nIje nimalo lijepo osuđivati povratak Židova, i nimalo lijepo podržavati Hamas ili slično koji ih u tome sprječavaju, ili drugim riječima rečeno - nije nimalo lijepo insistirati na održavanju etnički očišćene teritorije na koju se konačno vraćaju otuda protjerani Židovi.
Mogu se složiti za sve napisano, ali to nije narod Palestinaca, jer su oni Arapi. Palestinci se zovu po političko-pravnom subjektu \"Palestina\", ali to nije narod Palestinci, već je narod Arapi. Kao što se i u Belgiji na primjer, za svo njihovo stanovništvo kažemo Belgijanci, po nazivu te zemlje. Mada su tamošnji narodi Valonci i Flamanci, nema narod Belgijanci. Nekad su na toj teritoriji u doba Judeje živjeli Filistejci koji nisu bili Arapi, a kojih više nema. Od Filistejaca dolazi naziv teritorije Palestina, a Arapi kao definisan narod dok su Jevreji i Filistejci tamo složno živjeli nisu znali za taj teritorij, dok sa svog poluostrva ne krenuše u ratove i osvajanja do Sredozemne obale današnjeg Izraela.
Ye**m majku i tebi i jevrejima.
Jevreji su najstariji narod na svijetu, iz vremena kad su nosili sve definicije naroda još u vremenu kad nijedan definisan drugi narod nije postojao. Ovi Arapi na toj istoj teritoriji nemaju baš nikakvog, ali nikakvog prava da se bune zbog povratka Jevreja na svoju teritoriju. Neka se uklope i žive zajedno sa Jevrejima. Niko im od njih ne brani da budu muslimani. Arapi u pojasu Gaze se bune što se ovi vraćaju i ponovo naseljavaju na tu istu teritoriju odakle su jednom protjerani. Onda uzmu i postavljaju bombei druge diverzije, bune se čime samo pokazuju toliko im je krivo što nisu više na etnički čistoj arapskoj teritoriji. A kad rade difverzije prema Jevrejima, ili prema bilo kome drugom, misliš da će taj neko drugi mirno sjediti ? Varaš se ako misliš da hoće.
Palestina se jest zvalo, u kojoj su živjeli Jevreji. Palestinci kao \"narod\" dolaze mnogo kasnije a naziv su dobili po imenu teritorije Palestina. a Uopšte nije spor u nazivu današnje države Izrael. Već se vodi neopravdani spor oko njihovog povratka na teritoriju svoje pradomovine. Naziv države može biti bilo šta, sasvim svejedno zove li se izrael ili nešto drugo. Ostaje ta teritorija kako god se zvala sa koje su Jevreji protjerani, i gdje se sada vraćaju. @ALI, probaj poraditi na razumjevanju onog što čitaš.
@kraken aj ne ser.i vidim koliko si nacitan znas li ti jadan da se cak i u biblji zove palestina odnosno (pilestina) i znas li ti uopste koliko kasnije je to nazvato izrael i po kom je imalo taj status? ti si zbilja lud covek, neznalica sa testaturom
Pa šta ako ih toliko naseljeno ? Vratili se u svoju pradomovinu. Kad su otjerani odande Palestinci sebi prisvojili tuđu, tj, jevrejsku zemlju kao da je uvijek palestinska bila. A nije. Sad kad se ljudi vraćaju na svoju zemlju odakle su otjerani, Palestincima krivo i bune se. I Srbi se bune što se Bošnjaci vraćaju tamo odakle su otjerani. A vi i dalje protiv cionista koji se iz drugih zemalja vraćaju na svoju zemlju, jer su u tim drugim zemljama bili vijekovima proganjani pogotovo u Ukrajini, Poljskoj, Španiji, i u novoj historiji proganjani od strane Njemačke. I sad Palestincima smeta što se vraćaju. Uporedite to malo sa Bosnom, etnički srpski čistim krajevima i srbima koji ne žele da se Bošnjaci vrate odakle su otjerani devedesetih godina prošlog vijeka. Jevrejska zemlja, cionisti imaju puno pravo na povratak, na svoju zemlju za koju Palestinci misle da su je trajno prisvojili sebi, iako ih niko nikada nije ovlastio da sebi prisvajaju zemlju Jevreja.
Adolf Hitler mein furer