Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"Turska očekuje od sirijske administracije da uvidi da nasilje sa ciljem gušenja opozicije ne može vratiti tok istorije\", navodi se u saopštenju. Turska pokušava da uguši pobunu Kurda na jugoistoku zemlje dok se Kurdi u Siriji već dugo vremena žale na diskriminaciju i organizovali su proteste tražeći ostavku Asada 2004. godine. Sirijski opozicioni zvaničnici sastali su se u Istanbulu radi formiranja Sirijskog nacionalnog saveta. Turska je, takođe, pružila utočište sirijskim oficirima koji su prebegli. Prema procenama UN, oko 2 , 900 ljudi u. bijeno je od početka nereda, dok sirijski zvaničnici kažu da je u. bijeno oko 1, 100 pripadnika bezbednosti. Zbog smrt majke Erdoan je odgodio planove da poseti izbeglički kamp u kome se nalazi oko 7, 000 Sirijaca, koji su pobegli u jugoistočnu Tursku.
Turska osudila u. bistvo kurdskog vođe u Siriji Turska je osudila u. bistvo kurdskog vođe u Siriji i upozorila vladu predsednika Bašara al Asada da nasilna represija nad opozicijom \"ne može izmeniti tok istorije\". Nepoznati napadači u. bili su Mišala al-Tamoa u petak u sirijskom gradu Kamišli, a dve osobe su p.oginule kada su napadači otvorili vatru juče tokom sahrane Tamoa, dok je oko 50 , 000 ožalošćenih uzvikivalo slogane protiv Asada. Turski premijer Redžep Tajip Erdoan najavio je sankcije bivšem savezniku Siriji pokušavajući da izvrši pritisak na Asada da zaustavi krvavi obračun sa protestantima , koji su prvi put izašli na ulice u martu. \"Duboko smo ožalošćeni mučkim u. bistvom Mišala al-Tamoa, lidera sirijske partije Kurdske budućnosti\", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Turske. Turska je osudila napad na drugog sirijskog zvaničnika opozicije Rijada Seifa.