Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cista pljacka jadnog grckog naroda koji ce desecima godina zivjeti u siromastvu i otplacivati dug koji im je napravila europsko-svjetska bankarska mafija. Samo 10% ovoga novca ide na otplatu prispjelih rata prethodnih kredita, a cak 90% ide na restruktuiranje i dokapitalizaciju bankarskog sektora. Morbidna virtualna igra velikih na racun malih u kojoj su posljedice po ove male i tekako realne i stvarne. Nadam se samo da grcki narod nece dozvoliti sebi da ih obmane i zavaraju i da ce da istjeraju \"europsku\" bagru i konacno oslobode svoju zemlju.
Island koji nije pomagao banke nego svoje građane zvanično je izašao iz krize. Islanđani koji su 2009.parlament gađali kamenjem zahtijevajući da politički vođe i bankari preuzmu odgovornost za ekonomski i financijski kolaps zemlje sada zadovoljno ubiru plodove svoje ljutnje, jednako kao i rezultate negativnog izlgasavanja referenduma o pomaganju propalih banaka s 85 milijardi dolara.
\"euro odmah ojac\'o nakon informacija o zajmu\" cisti dokaz kako danasnja tzv ekonomija i finansijski sistem pocivaju na spekulativnim a ne stvarnim vrijednostima.... kao i US dolar cija vrijednost pociva jedino na velicini i razmjeru americkih vojnih operacija a ne na ekonomskim vrijednostima.... jer kako drugacije objasnit da jedna drzava ima 13 hiljada milijardi dolara duga a novac joj jos uvijek postoji.... to sto se danas naziva ekonomijom spada samo u domen spekulacija bez ikakvog stvarnog proizvodnog cinjenicnog stanja... mislim, gdje je logika da jedna firma koja juce danas i sutra proizvede 100 auta ili 100 pari patika dobije i izgubi na vrijednosti 10-15 posto samo zato sto ima dio dionica na NASDAQu i zato sto je neko bubn\'o da vise ista ne vrijedi ili vrijedi vise....
Sto bi rekao Aristotel ili neko njemu slican mada nisam siguran dal je to on rekao ili Clinton a more bit bidne i Obama ali ne Barack. Ehhhh kao sto rekoh neko je rekao da ce to sve neko platiti (citaj sirotinja) a bogme i naplatiti (citaj Evropa). Nas ucjenjuje MMF za p.i.s.l.ivih par milionceka zajma a njima heeeeejjj otpisuju storinu i kusur milijardicica. Dabogda propala JEvropa.
ZABOLI NAS RACKU ZA GRCKOM!!!
U BRED PITA DUGA K.I.T.A.
NATO se izvinio zbog \"nepropisnog odlaganja\" Kur\'ana
naivni bi pomislili zbog rusevina.. sjo
jel to neko cvaknut kupio propalu grcku
Ja mislim da bi i Dodik (doda) sad volio da mu €uropa da nekih miliona ako nemoze milijardi ,pa jedno izvjesno vrijeme da mu kad pojedu da otpisu ko cigani Grci.
Zna li neko zasto su prije stari ljudi govorili propao kao Grcka...??
kakva lakrdija ko koga ovdje pljacka ispostaviti ce se jednog dana gdje su otisle te pare grcki protesti montirane scene to je jos jedna potvrda mizernosti te evropske unije sadasnje
RS i dodick se ugledali na grcku
nekad je bilo star si ko grcka, a sad je propo si ko grcka
RECI EU NE