Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
teoretiĆari, nema vas, hajmo sad, šta sad ovo treba da znači? vjerovatno je ovo da nam zamažu oči, a oni prave podatke ni ne objavljuju...ha ja, to je to... ćao undfsdd (šta god), pročitani steeeeeee!!!
Sukob traje od 1995. godine Mullet je u listopadu kazao da on nije sudjelovao u napadima, ali i da nije branio svojim sinovima da ih izvedu. Kazao je da su tim napadima željeli poslati poruku Amišima iz okruga Holmes da bi se trebali sramiti zbog svog odnosa prema njegovoj zajednici. Sukob amiških biskupa i Mulleta traje od kada je on 1995. godine osnovao svoju grupu, piše ABC. Amiši su malena kršćanska zajednica koja odbacuje tekovine modernog života kao što je struja, televizor ili automobil. U američkoj saveznoj državi Ohio ih ima oko 61 tisuću te uglavnom žive u ruralnom području južno i istočno od Clevelanda. http://www.index.hr/vijesti/clanak/fbi-uhitio-sedam-muskaraca-koji-su-amisima-sisali-kosu-i-bradu/584572.aspx
FBI uhitio sedam muškaraca koji su Amišima šišali kosu i bradu FBI je izveo raciju u sjedištu amiške grupe u istočnom dijelu američke savezne države Ohio te su agenti uhitili sedam muškaraca zbog \"zločina iz mržnje\". Naime, oni su izveli niz napada u kojima su Amišima šišali kosu i bradu. Među uhićenima je i vođa grupe Sam Mullet te tri njegova sina. Nekoliko pripadnika grupe su u napadima u rujnu i listopadu rezali brade i kosu muškarcima i ženama iz amiške zajednice. Amiši šišanje kose smatraju izrazito ponižavajućim činom ( iz njihovih vjerskih uvjerenja).