Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@a, ima izuzetaka. Puno. Znam ih licno. I ja sam jedan od njih. Ne vjeruj ono sto Pincom info kaze. Pozz...
A sto im je dao, to mene ne pitaj, uglavnom, ako poznajes geografiju, znaces...
Sa Pincom info, nedavno su objavili neku reportazu. A s obzirom na to da imam familije otud, znam pouzdano da je veliki broj tamo uzeo te putovnice jos davno, davno. Za Franje. Dao im Franjo, ziva istina. Cudi me da svi nemaju.
a 05.06.2009. u 11:25 Samo u USK kazu 170 000 Bosnjaka ima Hrvatsku putovnicu!!! @a sigurno da imaju mnogi, ali mi je brojka malo prevelika. Po tvojoj izjavi imaju skoro 60 % stanovnistva imaju taj pasos. Po meni cista laz! Otkud ti ta informacija?
Primitivizam je taj koji koci sve. E, protiv toga se treba boriti. I to svim silama. Ali, kad i oni koji bi trebali predstavljati elite ne rade nista po tom pitanju, sta ocekivati od obicnog naroda. Pocev od novina i novinara, politicara, vjerskih vodja, raznoraznih autoriteta...
Ma, vi kad bi radili i ponasali se kao ovi na zapadu, ne bi vam ni trebao zapad. Em imate lijepu zemlju, em klima dobra, samo vas ubi nerad i glupost, neskolovanost i nizak moral, korupcija, kriminal i to...i zaludjenost religijom i nacionalizmom. Mentalni sklop kod nekih skroz pogresan, tako da tu vize slabo mogu pomoci, ne kod nekih, kod mnogih. Najjednostavnije receno, ne razmisljate ispravno. Sudeci bar po politicarima i komentarima po portalima.
idemo u neum svi na more...bice dernek cccccc hahh
Samo u USK kazu 170 000 Bosnjaka ima Hrvatsku putovnicu!!!
@uh huh E vala da se i na ovom sajtu nadje neko ko je normalan i ko je skontao zasto BiH nece jos dugo te uslove imati kao HR i SRB.. Scaka cast!
Nemojte kakati po ovim drzavama koje su uspjele rijesiti ono stoim je postavljeno kao preduslov. Nije nicija drzava bogom dana da se setkas po njoj pa tako ni jedna evropska. Sve i jedna ima i dalje pravo da vam odbije ulazak, imali vi vizu ili ne! To se zove suvereno pravo! A to da samo Hrvati (a uskoro i Srbi) iz BiH imaju pasose / putovnice koje ce ih odvesti na evropske destinacije bez viza nije istina. Raspitajte se koliko Bosnjaka iz USK ima hrvatske papire!? I jos nesto, najlakse je sad plakati i vristati na Srbiju i Hrvatsku! Jeste li se zapitali zasto nama nisu ponudili te uslove, a da to nema veze sa nacionalno/vjerskom struklturom!? Mi jednostavnmo nismo ispunili osnovne tehnicke uvjete: zakoni i pravilnici, uredjenje granicnih prelaza i adekvatnih sluzbi za rad! Kad to rijesimo doci cemo i mi na tu listu!
@integrity Loša je pretpostavka o združivanju BiH nacije...najveći broj građana BiH koji se ne izjašnjavaju kao bosanci/Hercegovci to ne žele jer u tom vide bošnjačku dominaciju..pomalo zakulisanu,slatkoriječivu ali ipak dominaciju..svakako je da je to paradoks jer su i u Zagrebu i Beogradu oni Hercegovci i Bosanci..to je fakat..ali upravu zbog te \"bošnjakizacije\"bosanstva i sam se ne želim izjašnjavati kao Bosanac već se izjašnjavam kao Jugosloven i mislim da Jugosloveni moraju također biti ustavna kategorija(ma kako nas malo bilo)jer ja sam dijete \"konstitutivnih\"roditelja pa ne mogu nikako biti \"manjina\"..a za pasoše su krivi vanjski faktori-(Srbija i Hrvatska koje ovim žele pridobiti još veći broj državljana pa su lobirali)..i unturašnji (mudžahedisnke jedinice čiji ostatci civilnog karaktera još žive u BiH)
Mojne se sikirati oko viza. Vazno je da se prica o koncertu Fahrete Z., papanluku Senada H. i ostalim vrlo vaznim stvarima. Sto bi se putovalo u inostranstvo? Imate rodbine tamo, pa vam svi fino pricaju kako je u Svedskoj, AmeriKi i Njemackoj.
@Srbin.... ma o cemu ti ovo ??? Srbi savez, sta trabunjas ?
Pa lijepo sam vam ja rekao ajte sa Srbima u savez, a vi jok.... Vi hocete da furate svoju pricu... Ako vam je za utjehu za Tursku ja mislim ne trebaju vize il igrijesim? Mozda i Saudijska Arabija ukine, kralj je dobar, kad moze onolike dzamije graditi moze i vize vam ukinuti... Mada mi se cini da je Tihic pomalo shvatio stvari! Jer mu je jasno da mozete vi biti dobri sa pola svijeta, ali ako niste dobri sa prvima do vas tj Srbima, onda vam dzaba sve! Pozdrav!
@\"NEMOJ VEDRAN..: Slazem se da je Musliman opet donji ( Je li koncidencija da Bosnjaci i Albanci ostaju ovdje donji, dvije zemlje sa dominantnim muslimanskim zivljem?)... A Evropljani inace jako mnogo vole Muslimane i sve sto na to asocira, sto su uspjesno demnstrirali kroz svoju dugovjekovnu i \"pravednu\" istoriju ( Alzir, Indija, Bliski Sitok itd. itd.) ALI...donji su definitivno i \"OSTALI\" u BiH jer se oni uglavnom izjasnjavaju kao Bosanci I Hercegovci ( NESTO STO VECINA POSLIJERATNIH BOSNJAKA PROPUSTA DA VIDI!!!!). Nije mi jasno kako su svi oni koji se osjecaju Bosancima i Hercegovcima ( uglavnom Bosnjaci i \"OSTALI\"...i pokoji gradjanin BiH katolickog ili pravoslavnog porijekla) i nemaju pasose srbije i hrvatkse tako nesposobni da se barem medjusobno razumiju, ako vec nisu u stanju udruziti snage i izbogiri se za opstanak Bosanca i Hercegovca kao politicke (USTAVNE) kategorije!!!!