Masakr u SAD-u
0

VIDEO / Ubijeno 12 ljudi u vojnoj bazi u Teksasu

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Psiholog u američkoj vojsci major Nidal Malik Hasan otvorio je vatru iz dva pištolja u bazi Fort Hoodd u Teksasu, pri čemu je ubijeno 12 a ranjena 31 osoba, saopštili su danas vojni zvaničnici, dodajući da je osumnjičeni pogođen sa nekoliko hitaca ali da je živ.

Američke vojne vlasti saopštile su da je major Nidal Malik Hasan brinuo o vojnicima ranjenim u inostranstvu i tokom priprema za odlazak u misije u strane zemlje.

"Istraga je u toku ali prema preliminarnim rezultatima napad je izvršio jedan čovjek. Napadač nije mrtav ali je pod našim nadzorom i u stabilnom zdravstvenom stanju", rekao je komandant baze Fort Hood general Robert Kon.

Prema njegovim riječima, napadač je pogođen sa više hitaca. Prethodno se sumnjalo da je napadača ubila policija nakon napada na najveću vojnu instalaciju na svijetu.

Na novinarsko pitanje da li je u pitanju teroristički napad general Kon je odgovorio "da se ne može odbaciti i ta mogućnost ali da dokazi ne govore tako".

Američka vojska saopštila je da je napadač otvorio vatru u vojnom Pripremnom centru, grupi zgrada gdje pripadnici oružanih snaga prplaze medicinske preglede prije nego što odu na zadatke u inostranstvo.

Ovo je jedan od najtežih napada u nekoj američkoj bazi. U maju je američki vojnik u bazi u Bagdadu pucao i ubio pet kolega.