Svijet
0

U Velikoj Britaniji ubijene tri prostitutke

FENA
Britanska policija je u ponedjeljak uputila poziv očevicima zločina, nakon što je pronašla tijela tri ubijene prostitutke u blizini Ipswicha, u istočnom dijelu Engleske, što je izazvalo bojazan da postoji serijski ubica.

Tijela 25-godišnje Gemme Adams, 19-godišnje Tanie Nicol i treće prostitutke od 24 godine čiji identitet nije zvanično utvrđen, pronađena su na različitim mjestima, a policija je službeno potvrdila da se radi o ubistvima.

"Ne možemo zvanično potvrditi vezu između ova tri ubistva, "ali, činjenice govore samo po sebi", izjavio je u ponedjeljak Stewart Gull, pomoćnik komesara policije Zapadnog Suffolka na konferenciji za štampu.

On je precizirao da sva tri slučaja sadrže "evidentne sličnosti" i da su istrage koje vode tri grupe istražitelja povezane. On nije mogao kazati da li je ubistva počinio isti ubica, ista grupa ubica ili su to različita ubistva.

Policija se trenutno bavi slučajem četvrte prostitutke 24-godišnje Paule Clennel, koja je nestala u subotu navečer. Postoji mogućnost da je i ona ubijena.