Igrač Manchester Cityja
57

Kyle Walker kršio karantin i zabavljao se s prostitutkama pa se javno izvinio

D. B.
Kyle Walker (Foto: EPA-EFE)
Kyle Walker (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Manchester Cityja Kyle Walker javno se izvinio nakon što je prekršio karantin u vrijeme pandemije koronavirusa tako što je u svoj stan pozvao prostitutke.

Walker i njegov prijatelj su pozvali dvije prostitutke u njegov stan u Cheshireu u utorak navečer iako je nogometaš ranije tog dana zatražio od 1,5 miliona svojih pratilaca na Twitteru da poštuju pravila nadležnih institucija, objavio je Metro prenoseći The Sun.

"Molim vas, ostanite kod kuće, čuvajte jedni druge u ova teška vremena. Provjeravajte kako su vašši voljeni, ali ih ne posjećujte", napisao je u tvitu Walker.

Dvadesetjednogodišnja Louise McNamara je napustila Walkerov stan oko 2 sata u srijedu ujutro, a nogometaš joj je za njene usluge platio 2.200 funti u kešu.

"Radim za jednu agenciju u Manchesteru, dobila sam poruku od šefa da poznat klijent traži nekog otmjenog. Taksijem sam stigla iz Manchestera na adresu, a vozač me je odveo do vrata. Dok poziva strance u svoju kuću zbog seksa, drugim ljudima drži pretavanja o tome da trebaju ostati kući. Licemjer je koji ugrožava ljude", izjavila je McNamara za The Sun..

Walker se potom izvinio zbog svojih postupaka.

"Želim iskoristiti ovu priliku da se javno izvinim zbog onoga što sam uradio. Shvatam da moja pozicija profesionalnog nogometaša nosi odgovornost da budem uzor. Izvinjavam se porodici, prijateljima, klubu, navijačima i javnosti što sam ih iznevjerio. Postoje heroji koji prave ključnu razilku u društvu u ovom trenutku, podržavam njihove nevjerovatne žrtve i rad kojim spašavaju živote. Moji postupci su suprotnost od onoga što bih trebao raditi tokom karantina.", poručio je Walker.

Manchester City će provesti svoju internu disciplinsku proceduru.