Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Levat se pali ko da je parafin
Svakakih idiota
hehehehe, sta kaze merhametlija:\"ponosna krv muslimana\" hahahaha! To je da se ukines od sege!!! Ma ti si meni legenda majke mi! Covjek veliki musliman i posti cijeli ramazan a gledaj mu razmisljanja:\"To je ono sto je sprijecilo 500 godina Turske vladavine da vas ne pokolje (kao sto ste vi nas klali) i da vam ni traga od krsta ne ostane na ovim prostorima. Nazalost, mi imamo merhamet. Ali ono sto ti obecavam je da ako ikada do rata dodje prvi cu naci takve kao ti i oprosta nece biti. Na ovim prostorima svi imaju svoju drzavu osim Muslimana. Vrijeme je da se to promijeni. Sljedeci put kada nas budete htjeli poklati samo zato sto smo vam oprostili 10 velikih genocida znajte da nazad nema. Ili dzehenem il\' sloboda. Rece Zixo i ostade ziv! Pa covjece ako si vjernik ( a ja znam najbolje kakvi ste vi vjernici) ne gine ti dzehenem. VELIKA BOSNA ce opet zazivjeti. Dosta price o Islamu, \"krstaskim\" minornim vjerama koje su iskrivljene za obogacenje pojedinaca, tvojih plagijatorskih informacija, vrijedjana najnaprednijeg covjeka naseg vremena Muhammmeda as.v. I suzdrzat cu se od teskih rijeci jer je Ramazan (sa velikim slovom ima da pises Ramazan seljace malo. .......a ni ova ti nije losa hehehe!!!! Jeli ovo muhammmmmmed samo na bosnjackom jeziku?????? Opasan si opasan, ja ne znam kako ovi posjetioci uopce smiju od tebe otvoriti ovaj portal, strah si i trepet. Mogu zamislit gazije,.......metar sa metar,....najmanje! ;-)
Taj ti je osmjeh izvjestacen moj Zixo, djaba ti ta suplja. Pratim ja tvoje komentare vec duze vrijeme i ne mogu se oteti ustisku da si jedan od bezbroj bosnjaka prljavog karaktera, isfrustriran i beskrajno iskompleksiran! Sve to prikrivas nekom laznom samouvjerenoscu i tipicno za vas zelene, patetikom i samosazaljenjem!!!!! Ukratko jad od karaktera. Mora se priznati da ste pojedini na momente i dobri glumci kad nam pokusavate prodati muda pod bubrege tako sto nam se nastojite predstaviti kao dobronamjerni i deklarativno za suzivot i multietnicnost! Samo sto danas vise niko nije budala da vam povjeruje. Ti se levat, to se vidi iz aviona pa ti ste strane i ne zamjerim mnogo! Da si kojim slucajem, kako kazes, procitao svoj odgovor meni, trebao si shvatiti da sve sto pises su ciste nebuloze i poluistine. Ti mozes zamajavti sebe i levate indoktrinirane u istom mejtefu ali iole normalne ljude vi uopce ne mozete shvatiti. Zato je i moje pisanje ovdje i pokusaj da budalu izvedem na pravi put, pucanj u prazno! Do daljnjeg dizem ruke od tebe, jednostavno nisi intetektualni kalibar da bi dokucio svoju glupost. Ti si sam sebi najveci neprijatelj i sam od sebe napravis vecu budalu ovdje, pisuci gluposti , vec da te ja pokusavam praviti levatom i papkom! I necu te vise zvati sokolom jer ti ne zasluzujes nista vise nego da te zovu kukavicom. U pamet moj merhametlijo!!!!
I cuj Zijad HAHAHAHAHAH Mislis zbog ovog Zix? HAHAHAH Jednostavno se ne trudi se...ne mozes logikom zakljuciti moje ime... ti nisi odabran. Ti si izgubljen
HAHAHAHAHA Svidja mi se sto imas smisla za humor. Ali cinjenica da ti ni ne razumijes moje odgovore samo govori o tvom intelektualnom razvoju. Morao sam procitati ponovo moj odgovor tebi pa da vidim da li ti odgovaras na isti moj odgovor. I za cudo divno - odgovaras. A onda kontam - da nisi malo mentalno zaostao pa mozda imas problema da razumijes o cemu pricam? Pa kontam - ne vjerujem - nema nikakvih devijacija u recenicama (osim sto koristi kratke recenice sa losom upotrebom jezika), ali nista posebno. I poslije toga shvatim da ti nemas intelektualnog kapaciteta za razumijeti. Ti jednostavno nisi odabran. Ni u jednom smislu te rijeci
Pravi bosanac, tvrdoglav a glup ko kurac!!!! Ne znam dali si napisao i jednu recenicu moj Zijade a da nisi ili slagao ili se zbog neznanja, neupucenosti i pogresne indoktrinacije, debelo provalio! Sta reci jednoj gubi od covjeka kao sto si ti a ustvari si samo jedan od milion koji razmisljaju na isti nacin samo sto ti to radis ovako javno, zapravo virtualno!!!!Ne moze mali zeleni da sakrije svoje simpatije prema turcima i njhovoj represiji nad krscanima 5 vijekova vec se poistovjecuje sa njim!!!! I jos seljo ocekuje da neki srbin ili hrvat zivi sa takvima. Odavno ste procitani moj mali zeleni, odavno!!!!! Kod vas je neskrivena zelja za osvetom i ubijanjem sto ti ni u vrijeme ramazanskog odricanja ne mozes da sakrijes. Kakvi vi vjernici i kurac. Locete ko stoka a o nacinu zivota da i ne pricam i onda vam usta puna alaha. Pa nije ni cudo sto vam se desavaju takve stvari i desavat ce vam si i ubuduce jer ako je Bog jedan, a jeste po svim danasnjim monoteistickim religijama, onda ste i njemu, Bogu na kraj srca svojom prelivodskom politikom i priklanjanjem sad ovim sad onim! Zato i dan danas vas vecina ne zna sta je ni kako bi se izjasnjavao. Ja vam predlazem da poslusate svoje srce i predstavljate se i smatrate turcima. Bilo bi najposlije posteno, zar ne?! A sa onim vasim merhametom si me pravo nasmijao! Pa od merhameta i zivite i opstajete jadnice, i to ponajvise od tog za vas odvratnog krscanskog. Nije vama ni arapski ili turski merhamet mrzak, dapace! Samo nek je guzovace, ma jasta! Rasirili ste se po cijeloj Evropi i svijetu i uzivate merhamete nebrojeno zemalja i vi bi sebe zvali merhametlijama, heheeee!!! To je izgleda neko novo znacenje ove rijeci. Doduse turski je jezik malo potezak a tesko ga je rabiti pod bosanski a da covjek ne ispadne smijesan! Nije li tako!? Sta kazes,......bosanski jezik je npr.duvar, hastal, pendjer, zijan, jorgan, carsaf i da dalje ne nabrajam.......?! Kojim li onda jezikom govore siroti turci, pitam se?! Vasa je rijec, priznajem kahva, bola, haman, jasta, supakmeraklija i druge........! Kako bi se na tom vasem jeziku zvao npr. pedofil?! Asocira li te ta rijec na nekoga, hehe? Zao mi je sto se jedan takav ljigavac zakacio za mene pa moram brisuci pod sa tobom uvrijediti i neke kojih se nasa rasprava ne tice. U pamet sljedeci put i nemoj se meni zaliti sto si musliman, znam ja da bi ti volio da nisi! Nije do tebe ba, roditelji i preci su krivi za sve. I moji i tvoji, nemoj da mi se mnogo sikiras!!!! Sokole!
Mufijuz obistinilo se ono sto sam rekao - bogohulnost tvoje vjere navodi te da blatis moju vjeru svojim \"gradjanskim\" rjecnikom i intelektom. Sada je pitanje da li se raspravljati sa tobom i pokusati ti objasniti da je 2+2=4 ili se spustiti liftom na tvoj nivo i poceti te vrijedjati?! Necu ni jedno. Nema smisla. Ima jedan ajet u casnom Kur\'anu koji govori o takvima kao ti. Jos jedan dokaz da je Islam davno prestigao \"krstaske\" vjere. Kako objasniti sto se Islam moze naci na sve cetiri strane svijeta, a nema nikakvih misionara i slicno?! Mufijuz vidi se da ti je srce ispunjeno mrznjom. Dao dragi Allah dz.s. pa da sam ja ekstremista kao sto ti kazes. Da jesam ubijao bih Srbe ovdje po Sarajevu jer su mi unistili 4 godine djetinjstva, ubili rahmetli amidju, i slicno. Ali nisam. Mi Muslimani vodjeni prelijepom vjerom Islamom imamo ono o cemu vi nevjernici mozete samo sanjati i ono sto nikada necete biti u stanju razumjeti dok vam dragi Allah dz.s. ne otvori oci: MERHAMET. To je ono sto je sprijecilo 500 godina Turske vladavine da vas ne pokolje (kao sto ste vi nas klali) i da vam ni traga od krsta ne ostane na ovim prostorima. Nazalost, mi imamo merhamet. Ali ono sto ti obecavam je da ako ikada do rata dodje prvi cu naci takve kao ti i oprosta nece biti. Na ovim prostorima svi imaju svoju drzavu osim Muslimana. Vrijeme je da se to promijeni. Sljedeci put kada nas budete htjeli poklati samo zato sto smo vam oprostili 10 velikih genocida znajte da nazad nema. Ili dzehenem il\' sloboda. Ponosna krv Muslimana tece ovim venama. Ono sto su nasi roditelji dopustili da se desi nama ja necu dopustiti da se desi mom djetetu. I dosta ustupaka takvima kao sto si ti. VELIKA BOSNA ce opet zazivjeti. Dosta price o Islamu, \"krstaskim\" minornim vjerama koje su iskrivljene za obogacenje pojedinaca, tvojih plagijatorskih informacija, vrijedjana najnaprednijeg covjeka naseg vremena Muhammmeda as.v. I suzdrzat cu se od teskih rijeci jer je Ramazan (sa velikim slovom ima da pises Ramazan seljace malo). I svoje sokole ostavi za one koji su navikli da ih sljam i jad uporedjuje sa pticama. Mi smo ponosona narod Mufijuze - ne zaboravi to. Kada smo imalil embargo na oruzje, kada nismo imalil dvije puske na liniji, kada ste nas klali i ubijali kao stoku, mi smo vjerovali u Allaha dz.s. i pravdu - i prezivjeli smo. Islam je prelijepa vjera koju samo odabrani vide. Ti nisi jedan od nas - samo Allah dz.s. ce odrediti da li ces vidjeti. I kao sto sam ti prije rekao procitaj koju knjigu prije nego sto se upustis u raspravu. Sa bicima niskog intelekta nemam namjeru da se raspravljam jer tvoje vrijedanje i neprihvacanje mog misljenja (koje je 100% legitimno) govori mi samo kakav si ti covjek ustvari; malen i uplasen. Allahimanet.
lobin, ajd kad si ti upucen, objasni mi ti u cemu nisam u pravu! Postujem misljenje, samo ga izreci kulturno i razlozno. Pusti suplje i kvalifikacije drugih koje ne poznajes,a bez ikakve osnove..... Bane (znas li uopce seljacino cijom se titulom kitis) ummetnem ti ga sestri , znas li ti recimo uopce znacenje te rijeci ummet?! Kojih se papaka ovdje samo iskuplja boze dragi ubrani!
Vidi levata sto mu je krivo sto jaca ummet lol
Pa ti si stvarno neupucen, sine psihijatru pa se ljeci. Mislim da nije kasno. Necel i tebe dragi Allah uputit na pravi put.
E moj Zijo-zix, jebe te ramazanska vaktija, poceo si vec da bulaznis a tek si poceo da postis! Nego sjedni ti pa se najedi, nije to bolan veliki haram, to je samo za \"izabrane\" hehe! A ti si izgleda odpad,....sljam! Samo snemoj po krmetini ako zelis da sacuvas svoju cistotu, hehehee! Samo da te priupitam, jesi li i ti od onih hibridnih vjernika koji kad vec nekako jedva iscekaju bajram, odu pa se nalocu kao stoka, hehehehee!? Zivio ti meni,......sokole! Sad ovo sokole ima veze ko je skim cuvao ovce!? E svasta u bozijoj basci! Tebi decko stvarno nije dobro, prekini ti sa tim postom dok ti se stanje nije jos vise pogorsalo! Onako jaranski!
Ma ti si moj kurac, ne vjernik!!! Sa tako bolesnom osobom se ne moze drugacijim tonom! I neka tebe tamo medju \"izabranim\" hohohohoho, zato se i ima slika o vama u svijetu sto ste bas izabrani. Problem u BiH a i svugdje gdje vas ima takvih je sto sa takvim mahnitim i zaludjenim iskljucivim, suzivot nije moguc! Napisa ti toga mnogo ali nista konkretno o tim dostignucima kojima nas je islam usrecio. Iz onog tvog ranijeg posta ja sam pomislio, sad ce on meni kao na traci poceti nabrajati sva dostignuca nauke i kulture kojima je covjecanstvo bilo zasuto od strane islamista. Kad ono nista, par zivotnih odredbi iz kurana koje bi po vama trebale biti nesto veliko a zapravo je samo prepisano iz Biblije stim sto je dodana odredba o krmetini ! Zato i jeste kao da jos zivite u kamenom dobu, neprosvjeceni, zatucani, a opet jako agresivni, zahvaljujuci valjda nasljedju vaseg proroka vojskovodje, ratnika, ubojice i pedofilcine!!! I kako neko iole normalan moze porediti ono sto je iza sebe ostavio Isus sa onim sto je iza sebe ostavio taj vas krvolok i ljubitelj mladog mesa! Ma vi ste da se ne raspravljamo mnogo bolesni i totalno pogresno indoktrinirani, to je cijelom svijetu jasno vec odavno! Zato sam i misljenja da vas samo treba izolovati, niposto istrijebiti jer zasto bi neko imao necistu savjest i prljave ruke kad vi to na kraju krajeva najbolje radite izmedju sebe! A ja ne krijem da sa takvima ne mogu zamisliti ne samo svoj zivot vec narocito moje djece! Tako razmislja svako ko je normalan!!! Sad to opet ne znaci da su svi muslimani losi, taman posla ali i oni umjereni ispastaju upravo zbog vas sa tako ekstremnim shvacanjima! Nadalje moram priznati da se ni meni ne svidja sve sto je u krscanstvu pa tako ni taj jebeni celibat koji ce biti u najskorije vrijeme ukinut jer crkva kroz povijest biljezi stalnu ali laganu evoluciju ka naprednijem za razliku od vase \"izabrane i ciste\" vjere u cijim tumacenjima nema mjesta za BILO KOGA I BILO KOJU DRUGU VJERU osim islama! A sebi eto dozvoljavate takav luksuz da se ponasate tako bahato i mislite da vama ne smije biti nista uskraceno i zabranjeno. Samo dokle! Jednom ce neko \"okrenuti list\" u to sam siguran i onda vam eto belaja!!! Nego daj ti nama izrecituj nesto od naucnih ili kulturnih dostignuca tvoje vjere kroz povijest, bas sam nesto znatizeljan. Ne vaze oni sa flasicom ili cibukanjem kraj djade! Nadji nesto malo bolje, mozes ti to........
I nemoj da me oslovljavas sa \"sokole\". Nas dvojica nismo zajedno cuvali ovce. Ako zelis da imas inteligentnu raspravu, bujrum. Ako ne zelis izjasni se direktno ili svojim komentarima. Meni odgovara obadvoje
Mufijuz vidi se da si neobrazovan. Ne znam da li da kazem nazalost ili ne ali niko ne govori o naprednosti naroda (jer muslimani nisu narod - muslimani su sljedbenici Islama kao vjeroispovijest, isto kao sto su katolici sljedbenici Katolicanstva). To je prva stvar. O narodima se necu raspravljati jer nije samo stvar matematike - astronomija, knjizevnost, muzika, itd. Ako vec pricamo o Arapima. Da zavrsimo pricu o narodima i vratimo se na religiju OK? Naprednost Islama - ono sto nas uci casni Kur\'an 1. Ne smijes prevariti zenu ili muza (smrtni grijeh) 2. Ne smijes zloupotrebljavati i maltretirati zenu (smrtni grijeh) 3. Ne smijes piti (smrtni grijeh) 4. Ne smijes jesti svinjetinu (smrtni grijeh) 5. Ne smijes ubiti nevinog (smrtni grijeh) 6. Ne smijes ukrasti bez potrebe (smrtni grijeh) Naravno da se pitas sta je napredno u svemu ovome. Pa pogledaj malo i razmisli. Nista od ovoga nema u Bibliji ili uopste \"krstaskim\" ucenjima. Mozda o preljubi (Ne sagrijesi bludno) ali i to se postavlja pitanje sta se pod tim podrazumijeva jer Biblija je ustvari prepricavanje zivota Isusa i njegove putesestvije. Barem Novi Zavjet. Naprednost se ogleda u tome sto u Islamu nema jest-nije, tacno se zna sta je dozvoljeno i sta nije. Ono sto se radi u nekim Islamskim zemljama stvar je kulture a i pogresnog tumacenja Islama. Islam je filozofija koja je otvorena samo odabranima. \"krstaske\" vjere su nastale na patnji covjeka i opet se nastavilo sa bogohulnistvom kakvo se ogleda u dvije od tri najvece vjeroispovijesti na svijetu. Cak sta vise, sama cinjenica da je crkva (Rimo katolicka) zabranila svojim svestenicima da se zene (brak=djeca=manje para) govori na kojim se osnovoma izgradila ta vjera. Vjerovati da je Isus bio Boziji sin i samim tim \"bog\" (tobe jarabi) bilo bi kao reci da sam ja Eletkro-Inzinjer samo zato sto je moj tata. Zar ne vidis naprednost Islama i nazadnost \"krstaskih\" vjera u svemu tome. Toliko je nelogicnost da je to za nevjerovati. Toliko kontradiktornosti i pogresnih tumacenja \"krstaskih\" vjera od samih krstasa da sam je ne ponosan, nego sretan sto sam jedan od izabranih koji vidi naprednost Islama u odnosu na ostale bogohulnicke vjere.