Svijet
0

U Milanu se sukobili policija i kineski useljenici

FENA
U četvrtak je u Milanu došlo do fizičkog sukoba između talijanske policije i više stotina kineskih useljenika a u sukobima je ozlijeđeno desetak osoba.

Po prvim informacijama, sukobi su izbili u središtu milanske kineske četvrti kada je policijska patrola naplatila kaznu od 40 eura Kineskinji koja je nepropisno zaustavila svoj automobil.

Žestoki protesti Kineskinje privukli su pažnju njenih sunarodnjaka nakon čega je došlo do masovnih protesta.

Na mjesto incidenta ubrzo su pristigle brojne policijske patrole, karabinjera i gradske policije a u sukobima je ozlijeđeno pet Kineza i 14 policajaca, kako je objavio milanski dogradonačelnik Riccardo De Corato.

Po izjavama dviju milanskih policajki, Kineskinja koja je vozila automobil prvo ih je verbalno napala a potom i počela naguravati.

U pomoć joj je priskočila trudna suputnica koja se u automobilu nalazila s dvogodišnjim sinom vozačice, a u sukobu su policajke, tvrde lokalni Kinezi, ženu udarile policijskom palicom.

Incident je izazvao nasilne proteste okupljenih kineskih useljenika, prenosi Hina, a u sukobima su razbijena i prevrnuta dva policijska automobila.