Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vid srbine kako ti Babo Turcin leti u F-16:)
Za neupućene (a vidim ima ih), Turska je po broju F-16 aviona treća u svijetu. Samo SAD i Izrael imaju više dotičnih aviona.
Dzaba im od sve te tvoje silne statistike, ali za neke stvari treba imati i m.u.d.a, a vjerni cionisticki podanici Turci ih nemaju. Pozdrav, communism.
Ako se u avionu nalazi čak i pilot vrhunskog zdravlja, teško da može proći bez zdravstvenih posljedica i rizika po misiju ako se pojave ubrzanja veća od 4g, naročito u slučaju crvene koprene (vrlo opasna navala krvi u mozak). Ljudska bića u lovačkoj avijacji su dakle nepoželjan faktor koji ograničava manevarske mogućnosti.
Evo neke statistike o Turskoj vojnoj moći: .. .. Active Military: 612,900 Active Reserve: 429,000 Total Aircraft: 1,940 Helicopters: 874 Total Navy Ships: 265 Tanks: 4,246 AA Weapons: 5,547 Izvor: http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=Turkey
U principu, sa današnjom tehnologijom, ljudska posada u lovačkoj avijaciji je jednostavno nepoželjna. Naime, umjesto dodatnih više desetina kilograma ljudskog mesa, letjelicu je povoljnije konstruisati kao bespilotnu, pa su mogući nagli manevri koji bi inače bili smrtonosni za pilota. Jedino ostaje određeni rizik da protivnik preotme kontrole daljinskog upravljanja.
Bolje vam je radite na stvaranju nove Juge nego sto se tu svadjate.Vidite da od EU nema nista.
Sad da li je bas Turska ili je NATO, posto se radi o vojnoj bazi Incirlik, ali potpuno nebitan detalj, jer mogu se oni qrcit i sepurit koliko hoce, ali Siriji priblizit se ne smiju. Ali o cemu bi bosanski podanici zapadnog imerijalizma pisali, ako ne o ovako nebitnim, banalnim stvarima. Toliko zla u nasoj avliji, a mi se brinemo o sirijskoj. Ali, i ovo je Bosna.
hm, ne pisi sto neznas kakav crni gradjanski rat, nece niko da pomogne muslimanima da izbore mir i ravnopravnost iako su 95% vecinsko stanovnistvo, ja stvarno neznam sta rede ove ostale arapske zemlje ista politika ko u Bosni samo nam daj para a vi radite sta hocete JAD JADNI sve neki vjernici . FUJJ
to je manje bitno, bitno je da ti kad se pogledas u ogledalo vidis turcina, a mozda i pola turcin pola cigan haha...to je danasnja genetska struktura srbije i onih koji sebe nazivaju srbima
zlikovac, propao vam je plan! sirijski narod je uspio da se odbrani od barbarskih cionisticko imperijalistickih pohoda potpomognutim vehabitskih hordama spremnim na svaki zlocin kako bi zadovoljili tel aviv, vasington i london ni nato ni cionizam nema buducnost! zavrsit ce uskoro tamo gdje i nacizam - fasizam!
cionisticki sluga erdogan = milosevic, ali nece jos dugo. tog zlikovca i njegovu politiku prepoznaje sve vise turaka i uskoro ce morati otici s vlasti, ravno na djubriste historije! zivio otpor sirijskog naroda imperijalisticko-cionistickom zlu!
sabur malo bh fanatikosi ne trcite pred rudu to su nasi avioni
\"Svih 6 aviona...\" Pa jeste li vi normalni? Turska ima 232 aviona F-16. Ocekuju isporuku 116 aviona F-35. Sesta sila na svijetu. Sto se tice incidenta sa F-4, avion je oboren 13 milja od sirijske granice u medjunarodnim vodama. I nebudite naivni. Avion su oborili rusi sa Pantsyr-1 raketnim sistemom isporucenim prije par sedmica jer nema teorije da su sirijci mogli biti obuceni u takom kratkom roku. Sirijci nemaju S-300/400 niti ce ih ikada dobiti. Ako ih i dobiju to nista ne mijenja stvar je NATO nece napasti Siriju. Sirija je problem rusa i njihove savjesti. Svaka nova zrtva ide na racun ratnog zlocinca Asada i Putina.
zalosno je sto mi ovdje u bih podrzavamo izrael
Turska je treca zemlja po u svijetu po broju F-16-ki, odmah poslije SAD-a i Izraela, imaju ih 270.
izbrisa mi komentar neuka i nepismena bagra al bar je urodilo plodom :D @Mrav de ne njajke zivota ti :D