Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tunis: Ezani odjekuju s munara Izvještaji kažu da se vjerska okupljanja i namazi održavaju u različitim dijelovima zemlje. Ben Ali je tokom svoje diktature sprovodio strogu antiislamsku propagandu nad ovom sjevernoafričkom zemljom. U pokušaju da imitira zemlje Zapada, Ben Alijeva dinastija je također nametnula strogi zakon protiv islamskog odjevanja, što sada zvuči sasvim apsurdno budući da se sakrio u Saudijskoj Arabiji. Svrgnuti predsjednik je bio ogorčeni protivnik hidžaba, i nametnuo je zabranu istog, stoji na internet stranici na arapskom jeziku Al Mokafirat al Islam.Velika većina stanovništva Tunisa su muslimani koji se zalažu za islamske vrijednosti. Tokom svoje 23-godišnje diktature, Ben Ali je podvrgavao narod Tunisa kršenju najosnovnijih ljudskih prava svojom torturom. Izvor-(IslamBosna.ba)
kad sam bio 2 puta u Tunisu, tunizani i turisticki vodici su govorili sve naj naj o predsjedniku, koji im je donio svega aman zaman najboljega, a sad ga ganja Interpol, pa mislim, fuck !