Svijet
0

Tri člana britanske porodice pronađeni mrtvi u stanu u Španiji

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Britanska porodica u srijedu je pronađena ubijena u iznajmljenom stanu na španskoj obali, saopćila je policija.

Majka i kćerka pronađene su mrtve u spavaćoj sobi dok je suprug pronađen mrtav na sofi, prenosi BBC.

Vlasnik stana prijavio je slučaj policiji nakon što je obišao stan jer ništa nije čuo od porodice već nekoliko dana, saopćila je Civilna garda.

Garda sada istražuje smrt britanske porodice kao slučaj ubistva i samoubistva.

Tijela su izvučena iz zgrade i policijski kordon je oformljen oko kuće u mjestu Mijas u blizini Fuengirola, u Costa del Solu.

"Posljednja informacija koju imamo je da vlasnik kuće nije bio u kontaktu s porodicom nekoliko dana i da mu nije plaćena stanarina", izjavila je policijska glasnogovornica.

"On je danas ušao u stan i kada se niko nije pojavio na vratima, on je ušao unutra. Ugledao je tijelo čovjeka na sofi i odmah je pozvao Civilnu gardu. Policajci koji su istražili stan pronašli su suprugu i kćerku mrtve u spavaćoj sobi. Početna hipoteza u prvoj fazi istrage je da je riječ o ubistvu i samoubistvu", kazala je glasnogovornica.

Ranije je britanski Foreign Office saopćio da "urgentno" razmatra izvještaj o smrti tročlane porodice.

Ranije je zvaničnik španskog ministarstva unutrašnjih poslova saopćio da je policija pronašla tijela muškarca, njegove invalidne supruge i njihove hendikepirene kćerke, za koju se vjeruje da je bila u dvadesetim godinama, javila je novinska agencija Associated Press.

Dodao je da je porodica dugo živila u Mijasu, popularnom turističkom mjestu koji se nalazi u blizini andaluzijske obale.

Vezani članci