Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od ovih nesretnih Kurda k'o da je i Bog digao ruke, i Iraq i Turska ih gaze, pa Sadam Hussein ih je trijebio hemijskim oružjem prije više od 25 godina u mjestu Halebja, gdje je pobio preko 5000 kurdske djece, žena i starih a još više ranio oko 7000...samo što je tada Iraq bio saveznik SAD-a pa mu došlo na naplatu tek kad je napao Kuweit...
Kurdi za 30-ak godina DEMOGRAFSKI PREUZIMAJU TURSKU!!!!! KURDSKA ZENA RADJA 5 DJECE, TURKINJA SAMO 2 ! CITAJTE http://www.ibtimes.com/kurdish-majority-turkey-within-one-generation-705466 JUPI JUPI JUPI ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Mašallah...!!! Inšallah...!!! Elhamdulillah....!!!
"U sukobima snaga sigurnosti i terorista pripadnika PKK tokom 15 godina poginulo je više hiljada turskih vojnika." http://en.wikipedia.org/wiki/Kurdistan_Workers%27_Party#Human_resources "During its highest point in the early 1990s the militant membership was around 17,000. After the capture of Öcalan this number drastically decreased. The membership increased from 3,000 to more than 7,000 after the 2003 invasion of Iraq.[citation needed] In 2008, according to information provided by the Intelligence Resource Program of the Federation of American Scientists the strength of the organization in terms of human resources consists of approximately 4,000 to 5,000 militants of whom 3,000 to 3,500 are located in northern Iraq." http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Land_Forces "as of February 2014 the Turkish Land Forces has a strength of 290,000 personnel according to TLF's declaration.[2]"
Znaci, oko 300 hiljada vojnika (i do 400 hiljada svojevremeno), u vlastitoj zemlji, uz podrsku svih nivoa vlasti, i svih drugih rodova vojske (jos jedno 300 hiljada i kusur), i sve policije (jos jedno 340 hiljada ljudi) ne moze 15 godina da izadje na kraj sa 4-5 hiljada ljudi? Cek stani, da saberem... 3 + 3... Jebogaja, izadje preko milion vojske i policije protiv 4-5 hiljada "negativaca" naoruzanih kalasima i ne mogu da im stanu u kraj. A posto imamo Francov primjer kako se to moze kad se hoce... http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_Maquis#The_end_of_the_maquis Jebogaja, reko bi covjek da oni njih namjerno drze da bi mogli onih 10-25% stanovnistva kurdskog porijekla SVE tretirat kao da su teroristi.
izgleda da se erdoanova kampanja za predsjednika vodi i u bosni?!
Bošnjo je duševan pa hoće da pomogne Erdoganu...
PKK je fasisticko-zlocinacka organizacija, koju finansira i podrzava fasisticki Izrael
Turci su izvršili genocid nad Armenima kao i genocid nad Kurdima. To je genocidan narod kao i svi koji ga podržavaju. Genocid su radili kroz cijelu povijest rade ga i danas. Na Balkanu su otimali djecu da im budu vojnici (janjičari) , tzv Danak u krvi. Turci su zločinački narod kao i njihove imitacije.
Normalno da nije zvalo Kurdistan, ali su postojali NEZAVISNI emirati u kojima su Kurdi bili vecina. Soran je imao potpunu nezavisnost, ali su ih onda Otomani osvojili. Daj procitaj sta prije nego sto pocnes srati.
terorizam, privredna grana u ekspanziji
30 miliona Kurda, a nemaju svoju drzavu. Paze se muslimani medjusobno, kako je bog naredio.
Ukupan broj Kurda u svim drzavama se procjenjuje na 20 miliona (sami Kurdski izvori), al mazlum odnekud izvadi 30 miliona Kurda samo u Turskoj... Ljudska glupost je zaista beskonacna...
nikad je nisu ni imali i sama rijec znaci domovina tj.prostor na kom su zivjeli ili jos uvijek zive.sam narod ima nomadsku tradiciju i gravitirali su na prostoru iracko iranskog gorja te pogranicnim dijelovima iraka i turske.trenutno imaju autonomiju u sjevernom dijelu iraka a grad erbil je ne zvanicna prestolnica.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
"Teroristi PKK"? Represija koju Turska vrsi nad Kurdima, mozda je i okrutnija od one koju Izrael vrsi nad Palestincima. "Tokom 15 godina poginulo je vise hiljada turskih vojnika". Interesanto sto nema podatka koliko su turski vojnici ubili Kurda. Oko 100.000, ali to nije brojka vrijedna pomena.
Ne jedi govna matere ti... iz koje guzice izvadi cifru od 100.000 Brojke poginulih ukupno i na svim stranama su razlicite, a sezu od 20-50 hiljada, 100.000 niko, nikad i nigdje nije spomenuo... Kakvi sve mazlumi komentarisu ovdje to je cudo jedno, a de nam malo pojasni "represiju" molim te... Siguran sam da neznas ni Tursku na karti naci, al rastezes celjusti...
Jo..., ako se ne slazes sa necijim misljenjem, saslusas ga, kazes svoje, i to se u civilizovanom svijetu zove razgovor. Nema potrebe za "ne jedi govna" i "rastezes celjusti" itd. Cifra je vjerovanto veca od 100.000, a protjeranih ima nekoliko miliona. Represija je kad dodje turska vojska i sravni sa zemljom kurdska sela, zajedno sa stanovnicima tih sela. Mislim da sam na tu temu citao mnogo vise od tebe, kao uostalom i na sve druge teme, pa te opet ne nazivam mazlumom.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
SLOBODA za kurdski narod i sloboda za Kurdistan !
Hahahaha vidi našeg BiH kurda, što podržava one slične sebi.
Majkicu li ti tvoju šokačku.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)