Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"jugoistočna Turska se suočava s najgorim vidom nasilja u posljednjih 20 godina" Ovo jednostavno nije tacno. 1997e, 1998e, 1999e je nasilje bilo na neuporedivo vecem nivou i broj poginulih visestruko puta veci.
I da se o najnaprednijim multietničkim i demokratskim državama radi, uvijek če se nači neki, prvenstveno na osnovi nacionalizma, vidjevši priliku da sebe prozove vođom i predsjednikom i krene u kampanju secesije. A svijetska iskustva potvrđuju da su nacionalne države problematične, nepravedne i nazadne. Pa samo primjer, kako može da egzistiraju SAD, koja se nastala od 200 raznih nacija. A zašto se Kurdi ako smatraju da nisu ravnopravni u Turskoj ne bore za jednaka prava, a ne secesiju.
Zato sto ih sa strane poticu na sukob kojim najvise stete nanose sami sebi. Da se razumijemo da je danas 1986ta kada je pobuna pocela ja bih stao na stranu Kurda jer su tad bili totalno obespravljeni i imali su razlog za pobunu, tada nisu imali nikakva prava i nikakav drugi vid borbe na raspolaganju osim oruzanog, danas imaju sve, njihova partija je u parlamentu, dobili su sva prava i slobode i jednostavno nemaju moralno pravo da se vise bore oruzanim sredstvima.
sumnjam ja da je to taj PKK. oni dođu kao neka fantomska organizacija kojoj se sve prišije.
Teheran http://www.rtvbn.com/3830506/sarajevo-tuca-u-tramvaju-zbog-vjere
Nikad nećete imati svoju državu!
jeftine ponude ljetovanja u turskoj, sve u pola cijene
ko sarkazam ne razumije taj bosanac nije
Jutros eksplozija i već se zna da je PKK? Šta ti je efikasna policija.
@Nike klix je druže uvijek korak ispred svih...
Cestitke PKKu na uspjesnoj operaciji. Nadam se da ce u skoro vrijeme biti jos puno uspjesnih operacija u borbi protiv turske agresije.
Moze to i bolje.
ma bice jos sigurno
@brcko jaro prvo da ti pojasnim da ne stanujes na okupiranoj teritoriji i drugo podrzavanje terorizma je kaznjivo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Fino, fino.
dabogda ti ovakvi festu u kuci pravili
@pro et contra dabogda tebi turci hemijskim oruzjem pitu kuhali
Isil je humanitarna organizacija u odnosu na ove kurde.
bice jos bombica, sta si se sasro