Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pametni ljudi,koji će im .ur.c stranci !
Ok sve to...ali bog ne postoji.
gloop si ;)
sto drugo ocekivati od pr.ljavo m.usrika a uz to jos i s.rpce F.UJJ
@@korleone da se odmah razumijemo, ja lično sam protiv amera ali tvrditi da oni ne mogu izaći na kraj sa šakom odrpanaca....mora da se šališ :) da hoće zgazili bi ih kao blatnu obuću poslije kiše :) o kakvom ti al.ah.u pričaš, ko to spominje u cijeloj priči misliš li da njih boli taki za nekog afganistanca u šta on vjeruje novac je bog, sve ostalo je po strani
A mislis li ti da amerikanci ne bi rascistili sa talibanima da to mogu!? Mislis da ne bi rascistili sa vijetnamcima da su to mogli? Sa japancima nisu mogli da rasciste, pa su im kao znak te nemoci bacili atomsku i tako izasli kao pobjednici. Atomske vise ne mogu bacati i to ih malo zeza...a mi muslimani vjerujemo da onaj ko objavi rat All-ahu dz.s., izlazi iz tog sukoba kao veliki gubitnik.
svakako amerika kao sistem kojem i jeste cilj bogatstvo i bogaćenje narod se ne pita ništa kao i ovdje
Ovisi o tome sta podrazumjevas pod "Amerikom"... Americku naciju, Americki narod skupa sa drzavom ili par debelih extremno bogatih tatica koji zaradjuju ogromnu lovu od svega ovoga i koji usput vladaju drzavom...
a ja mislio tamo rat vec 10 godina traje.
@jo misliš li da je amerima cilj da definitivno raščiste sa talibanima
Sa druge strane imate 25.000 Talibana znaci omjer 1:20 (Americki podatci vjerovatno napuhani) naoruzani oruzijem koje je u prosjeku starije od njih, u papucama i lahkoj odjeci, koji se hrane suhim hlj.e,b,om, bez avijacije, bez artiljerije, bez radio veze, bez satelita, bez bilo cega drugog osim te puske i v.j,e,r.e, i oni su ti koji tjeraju strah u kosti neprijatelju, oni su ti koji napadaju, oni su ti koji izvode ofanzive i ciljane udare, koji diktiraju mjesto, vrijeme i nacin borbe... zakljucke izvedite sami...
U Afghanistanu u ovom momentu je stacionirano 102.000 Stranih vojnika koji dolaze iz nekih od najmocnijih i najstofisticiranijih armija na svijetu, ukljucujuci i najmocniju (USA) armiju. Ovi vojnici su naoruzani najmodernijim i najsofisticiranijim naoruzanjem koje postoji, snabdijevani sa svih strana, sa podrskom sa nekoliko Americkih nosaca aviona i amerckog vazduhoplovstva. Pored njih marionetska Afganistanska vojska broji 380.000 vojnika takodjer solidno naoruzanih i obucenih od strane instruktora koji su definitivno najplaceniji na svijetu.
Sta sad, ispade da oni napadi i samoubistva medju civilima nisu njihove akcije. Pa sto su onda njihovi visoko rangirani clanovi davali potrvde da su odgovorni za napade. Ako neko ove d,eb,il,e smatra bracom i muslimanima nek malo prouci historiju Afganistana. Kako su ti Talibanci koji cine oko 50% - 60% maltretirali ostatak muslimanskog stanovnistva i gurali im flase u A,nu,s. Ni Amerika nije zlatna, vise kriminalna ali ovo su ljudski otpadci, ekstremisti i svako ko ih zove muslimanima nema predstave sta ta rijec znaci. Ne toleriraju nista drugacije i namecu svoja pravila. Vise sekta nego religija.
Pitanje za 100000KM... Ko je zahebaniji...ovi nasi domaci vatikanci (sami sebe zovu `rvatima) ili njihova zapadna braca po krstu? A sto se tice talibana...da je USA i njihova institucija NATO toliko jaki, talibani se danas ne bi ni oglasavali...nego, realnost je potpuno drugacija. Ameri i njihovi saveznici ne smiju ni u wc unutar baze izaci a da ih ne pokriva sa neba AH-64 Apache. Cinjenica je da talibani ne koriste tako mocne medije kao NATO okuptatori i istinu ne mogu prezentirati kao sto NATO prezentira neistinu.
Hahahha, cuj talibani objaviti rat americi hahaaha, AMERIKA VODI RAT U AFGANISTANU!!!!!!!!!! LJUDI VI STE SVI OVCE, NE BUDITE GLUPI.
sta vi mislite, ko je zahhebaniji, Bosnje ili njihova azijska braca ?!