Policija ga nije shvatila ozbiljno
0

Taksista tvrdi da je vozio Madeleine dan nakon nestanka

Klix.ba
Taksista Antonio Castela vjeruje da je u svom automobilu vozio djevojčicu Madeleine McCann, u noći nakon njenog nestanka, zajedno sa trojicom muškaraca i jednom ženom, piše London Evening Standard.

Castela je ispričao da je cijeli slučaj prijavio policiji u Portugalu, ali da oni njegovu priču nisu shvatili ozbiljno. Madeleine je navodno bila u njegovom automobili u mjestu Monte Gordo u blizini španske granice.

Taksista je ispričao i to da tokom vožnje niko od putnika u njegovom automobilu nije ništa govorio, kao i to da je sve ispričao policiji kada su se u medijima pojavile fotografije ovo djevojčice i vijesti o njenom nestanku.

Advokat porodice McCann je izjavio da su on i roditelji neugodno iznenađeni i šokirani time što policija nije ozbiljno shvatila priču ovog taksiste.

“Kada sam ispričao to policiji shvatio sam da oni to ne uzimaju za ozboljno. Iznenađen sam time da me u ovih pet godina od nestanka djevojčice niko nije pozvao iz policije i tražio da eventualno opišem te ljude ili bilo šta slično”, rekao je Castela i dodao da je apsolutno ubijeđen da je djevojčica bila upravo Madeleine McCann.

Madeleine McCann je nestala 4. maja 2007. u ljetovalištu Praia da Luz, gdje je bila na odmmoru sa roditeljima.