Plemeniti potez
133

Gest taksiste iz Beograda prema staricama oduševio regiju: Samo dobrotom idemo naprijed

N. O.
Screenshot/Dnevna doza Beograda
Screenshot/Dnevna doza Beograda
Milorad Rafailović je taksista iz Beograda koji je potezom oduševio regiju, a snimak njegovog razgovora sa starijim damama koje je prevozio i odbio da im naplati vožnju je osvojio društvene mreže.

Premda u posljednje vrijeme u medijima najčešće možemo čuti negativne priče koje se vežu za taksiste, Rafailović je svojim gestom pokazao suprotno.

Naime, taksista iz Beograda odlučio je da bakama koje je prevozio ne naplati vožnju, a snimak njegovog razgovora s njima i način komuniciranja je posebno pokupio simpatije na društvenim mrežama.

"Djevojke, danas je sve uredu", kazao je, a jedna od njih je upitala: "Zašto?".

Taksista je odgovorio da su mu starice bile simpatične te je, iako su insistirale da plate, odbio novac.

"Imam i ja majku kući", kazao je dok je jedna od starica govorila da joj se ovako nešto nikad nije desilo te je dirnuta njegovim gestom kazala da će "pričati svuda".

"Ja riječi nemam", kazala je na izlasku.

Snimak njegovog razgovora sa staricama podijeljen je na Instagram stranici Dnevna doza Beograda gdje su poručili da je Rafailović "dokaz da neke profesije nisu takve za kakve su uzete, da svuda ima dobrih ljudi, da u svakom danu treba njegovati te dobre ljude kao što on to čini svojim manirima, srcem, vjerom, dobrotom".

Usljed brojnih reakcija na snimak i pohvala na račun taksiste, on je potom govorio za nekoliko srbijanskih medija, a za Telegraf je poručio: "Mi između sebe razmjenjujemo takve situacije, tako da nije ni slučajno i rijetko... Kolegama bih poručio da nastave da budu ljudi kakvi jesu i da imaju još malo više empatije za starije građane. Ipak smo mi tu za njih, a bili smo tu i kad su bile poplave i sve nedaće koje su pogodile našu zemlju, tako da samo dobrotom idemo naprijed".