Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada mi od divlje sljive dobijemo pitomu onda se to zove kalemljenje!? Ako firma to radi onda se to zove genetski (cki) modificirana sljiva?!
problem sa GMO nije u tome da li je takva hrana stetna (jer nema dokaza da jeste) nego u poslopvnom patentnom modelu koji ovu pricu prati pa bi tako Monsanto bio vlasnik kukuraza,zita, soje itditd, Eh da, ne kaze se "genetski" nego "geneticki" jer ne pricamo o genezi nego o genetici.
Hrana prskana pesticidima(hemikalijama) ili genetski modificirana hrana.Teško je naći pravi izbor. A bez pesticida ili genetike nebi se moglo proizvesti dovoljno hrane.
pod ovim nebeskim svodom ima dovoljno za sve al je problem sto su pohlepne duse htjele sve za sebe i svoje i legalizovale to medjunarodnim kolonijalizmom,zato obicnom svijetu sta ostane
@debelimedo A gdje je on to spasio zivote, ja ne vidim da je bolja situacija u drzavama gdje nije bilo hrane i dan danas je nema, ni hrane ni vode... Znas li ti sta je GMO, ne samo rijec nego pojam citav... GMO je nesto najgore sto se desilo, a da ne govorim sta nam buducnost donosi.
...kažu da monsanto ima rješenje za svjetsku ***pulaciju...bez ispaljenog metka...
...d­epopulaciju...klix, j­ebo vas filter, kad se i onako more zaobić'...
Naspavan,odmoran i cio?!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gmo je spasio vise zivota nego sto nanosi stete, lako je debelom zapadu protestvovati.
Ljudi napustaju sela obradive povrsine zjape prazne.niko vise ne zeli proizvoditi domacu hranu jer je ljepse imati uspjesnu menagersku karijeru vozati skupo auto i imati iznajmljeni poslovni prostor.uz to na brzinu pojesti picu i zaliti nekim gaziranim picem i ocekivati dug i zdrav zivot.takva pravila igre priroda ne dozvoljava.