Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta je sa frankom ?
Frank ce i dalje rasti dok ne bude 1:1 sa evrom.
kod njih je možda i izlazak na referendum plaćen, nema ništa džabe.
Svicarska jedina zemlja u kojoj je gore nego u Bosni. Svicarska sa 5 clanova predsjednistva a Bosna sa 3. Mozete misliti kako je njima kad je ovako nama sa 3 clana Predsjednistva BiH.
Svicarska je vjerovatno zemlja sa najvise referenduma. To je jedina prava demokratija. Za sve se pitaju stanovnici.
Sto to? Zar oni nemaju frankestajn predsjednistvo koje je brojnije od bosanskog troglavog predsjednistva??
@liberalism imaju 20 kantona ili 21, koji su svaki za sebe državica, koja ima svoju vladu, ministarstva, uče iz različitih udžbenika, govore 4 različita jezika, švicarski sa njemačkim i francuskim etnicitetom se ne podnose, postoje kantoni koji se žele odvojiti, traže nezavisnost, a opet sve funkcioniše. kako? zbog kompromisa oko građenja zajedničke države
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Za sva tri pitanja je u vecini kantona izglasano- NE.
Ti crni kantoni. Rak rana Svicarskog drustva. Sreca sad ce im doci experti iz Bosne koji ce im napraviti ustavne promjene i zauvjek iskorjeniti kantone.
...ozbiljne države se bave ozbiljnim pitanjima, i interesima svojih građana...naša politička "elita" bi kod njih, u skladu sa svojim stvarnim sposobnostima, bila sretna ako bi našla posla u kopanju kanala.
Da, baš ozbiljna pitanja, referendum o zabrani munare.
...zuko, mene zanima šta bi bilo kad bi recimo, jehovini svjedoci naumili da dignu poveliku crkvu...npr. u šeheru ilitiga, recimo, zadru...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Oni imaju pravo inicijative sa 100.000 potpisa, drzava za primjer, mi ne mozemo ni sanjati ovo.
Bila je skoro inicijativa pa ispusismo.
Ne znam bil se smijao ili bi plakao ..