Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma postavi zakon da je smrtna kazna za obog ko siluje pa ces vidjeti efekta. Danas da silujes curu odes par mjesci u zatvor i tobje to...
Zabluda je da tog nije prije bilo i da se vise kaznjavalo. Vecinom su zene bile same okrivljene da su provocirale sa svojim ponasanjem, odjevanjem ili tko zna jos cim (sto je bilo za njih u to doba dovoljno za oslobadjajucu presudu), u pitanju je bila sramota i bilo je puno teze dokazati takvo nesto nego danas uz danasnju medicinu. Za razliku od prije danas zrtve imaju koliko toliko vise prava/sansi da dobiju spor i da se pocinioc kazni. A ove danasnje kazne u 2014 godini pokazuje da mnogi koji zakone/kazne odredjuju - nisu daleko od samog tog zlocina...ili pomisli na njega.
Nije stvar samo u silovanju i drugim oblicima seksualnog zlostavljanja. Koliko je onih koji tuku djecu na dnevnoj bazi uz komentar "batina je iz raja izašla"? Ne mislim pritom samo na one koji prebijaju djecu tako da im ostaju vidljive modrice, nego i na one koji nisu u stanju ništa riješiti razgovorom, nego šibama, pljuskama itd. jer je lakše provoditi sate na Fejsu, nego odgajati zdravu djecu. Uvjerena sam da 90% ljudi na Balkanu takav oblik kažnjavanja djece ne samo da ne osuđuje, nego i podržava.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)