Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@\"ljekar\": Hemijski sastojak Tamiflua je oseltamivir fosfat prema tome DJELUJE i kod svinjske gripe ako se uzme u roku od 48h od pojave prvih simptoma. Jesi li ti propustio vijesti u zadnjih 5 dana? Nego - ima li uopste negdje komentar ministarstva zdravlja o zalihama ovog lijeka u zemlji????
ma ovo ce opet da bude kao i sve drugo kod nas, kada je bruceloza harala po susjednim zemljama govorili su da nisamo zemlja visokog rizika, pa je prošlo tri čitave godine dok se nisu sjetili da vrše masovnu vakcinaciju ovaca tako će sada da bude i sa nama sa ljudima tek nakon tri godine kad svugdje prodje i suzbije se kod nas će početi da vakkcinišu ljude. umjesto da političari povedu inicijativu sa zemljama regiona sa hrvatskom, srbijom slovenijom i makedonijom pa da farmaceutske indjustrije uspostave štab za razmjenu podataka i za saradnju da se već nakon prve pojave svinjske gripe počnu razvijati vakcine a ne da čekamo. mi smo svi male zemlje i nemožemo da priuštimo da nam ljudi umiru od ovoga i da se razboljevaju ali niko od naših političara nema volju za inicijativu niti ih interesuje.
ljekar..a sta je to tamiflu,ako nije oseltamivir?i ,usput, pakovanje kosta oko 50evricha...o O
Nema druge ,...samo pobiti sve svinje inače pomrijeće nam svi krmoljubci...hey budite se pobijte krmad ako vam je život mio...o islamu najljepša vjero hey!
Srbo ba jarane nemoj tako, ja ba nisam ni okusio krmetine vamo.Jedva cekam da dodjem tamo da se nakrljam cvaraka i slanine.....
Jos kad navali dijaspora kuci na ljeto.... Zatvorite granice ! :D
Tamiflu ti je bolan za pticiju gripu,ovo je svinjska :))) nema lijeka konkretno za ovo jos,ali neki tvrde da je to lijek OSELTAMIVIR ZANAMIRIV protiv gripe opcenito i da je djelotvoran!!
\"Ukupno od novog virusa H1N1 umrlo je više od 150 osoba u svijetu, uglavnom u Meksiku, gdje su prošle sedmice zabilježeni prvi smrtni slučajevi.\" Nije \"uglavnom\" u Meksiku, nego samo u Meksiku i nigdje vise.
Kakva je situacija u BiH sa zalihama Tamiflu-a? Ima li neko o tome pouzdane informacije?