Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
debilu nepismeni, otkad se to uveo naziv bosnjacki jezik? ima bosanski, a ne bosnjacki. hrvati prave cirkus od svog jezika, traze za svaku rijec kontru, samo da nije ko u bosanskom jeziku, pa se poprilicno gube u govoru, pogotovo polupismeni voditelji na ftv. kao sto neko rece, nema logike da na sa-x citam kroatizme.
...pa ocito veliki dio ljudi koji citaju i nazalost komentarisu ove clanke, u svakom od njih nadju podsticaj na svoje nacionalisticko razmisljanje, iako npr.ovaj clanak nema veze s tim i trebao bi nam samo jos jednom pokazati koliko smo mi inertan i nezainteresovan narod, pa se nikad desiti da se i mi ovako pobunimo protiv bilo cega, npr.ovog naseg, izuzetno uspjesnog i dobro organizovanog, obrazovnog sistema...
\'prosvjeduju\' je izraz uvezen iz hrvatske, bosanski hrvati i srbi su vazda pricali bosanski dijalekat mada sad na silu imamo ove nadri izraze. u sustini mi smo jedini narodi na svijetu koji ima 3 imena za isti jezik mada da ne bude zabune nema logike pisat \'prosvjeduju\' na sarajevox. mozda su ukrali tekst pa im bilo mrsko prepravit. pozdrav pismenima
Nije to nikakva mjesavina nego su hrvati uzeli jedan dio a srbi drugi dio.....
a sta je to bosanski nego mjesavina srpskog i hrvatskog? debilu, ovo je bosna i hercegovina i pričamo, bosnjacki, srpski i hrvatski!
prosvjeduju jel? pa jebemu majku, do kad vise da s tim hrvatskim izrazima. ovo je bosna i hercegovina i pricamo bosanski.