Svijet
95

Šokantni video: Majka brutalno pretukla kćerku jer je pozirala polunaga na Facebooku

Klix.ba
Video snimak koji je snimila majka iz Trinidada a na kojem tuče svoju 12-godišnju kćerku kaišem jer je postavila fotografije sa seksualno eksplicitnim sadržajem na Facebook, postao je viralan i izazvao je nacionalnu raspravu o tjelesnom kažnjavanju na tom otoku.

Video je postavljen prošle sedmice na Facebook, a na njemu se vidi Helen Bartlett kako tuče svoju kćerku Point Fortin koja jeca i pokušava se zaštiti rukama. Video je do sada podijelilo 43.000 osoba koje su podijeljenog mišljenja - neki opravdavaju majku, a drugi smatraju da je riječ o zlostavljanju djeteta.

Gledajući u kameru Helen je rekla kako je dobra majka i da želi zaštiti svoje kćerke da postanu majke u tinejdžerskim godinama ili nečeg goreg. U intervjuu za lokalnu radio stanicu kazala je kako je spremna otići i u zatvor da bi kćerke izvela na pravi put.

Helen je kazala kako joj je žao što je video snimak koji trebao posramiti njenu kćerku izazvao negativne reakcije. Helen je samohrana majka. Muž koji je policajac napustio ih je, te ona tvrdi kako od tada djecom ne može upravljati.

Maja se odlučila na ovaj čin nakon što je pronašla poruke koje je Point razmjenjivala s dječakom koji je nagovarao da spava s njim. Također, otkrila je njene slike na kojima pozira samo u gaćicama. Helen je kazala kako je njena kćerka lijepa i pametna, ali da nema samopoštovanja i da lako popušta pod pritiskom.

"Stojim čvrsto iza svoje odluke. Ako treba otići ću i u zatvor. Znam da ljudi govore da bi me vlasti trebale kazniti zbog zlostavljanja", rekla je Helen.

Djevojčica od tada nije otišla u školu jer je majka priprema na moguća izrugivanja u učionicama.