Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja ne znam stvarno ljudi koja je vaša "logika", kad kažete da Snowden treba u zatvor. Zašto? Koju je tajnu države SAD odao? Da su oni prisluškivali i špijunirali cijeli svijet, uključujući svoje građane i "saveznike" (poslušnike)? Ja ne bih sudio Snowdenu već bih sudio Obami i njegovim pomoćnicima, jer krše međunarodno pravo i domaće zakone (američki ustav). Žulijan Asanž je otkrio zločine američkih vojnika u Iraku i sad ga traže da mu sude, jer je "neprijatelj", a ne traže i ne sude zločincima???!!! Pa gdje je tu pravo i pravda? SAD su otvoreno krenule stopama imperija prije njih, uspostavljanjem policijske države, a propašće baš kao i prijašnje imperije, ne zbog inferiorne tehnike ili naoružanja, ili manjka resursa, već zbog moralnog sunovrata kojim su već poodavno krenuli. Umjesto carstva zakona, uvode se zakoni carstva (SAD-a).
Nezgodan je ovo slučaj. Ako ga traže radi izdaje, onda implicira da to što priča je tačno :) Ako je to tačno onda oni trebaju odgovarat radi kršenja privatnosti.
Ne samo 1 , dobio bi 3 - 5 uzastopnih , ko da si masovni silovatelj i ubica ... :)
nema ti druge nego da se predas haskom tribunalu
DEAD MAN TALKING