Svijet
5

Sigurnosne kamere zabilježile pucnjavu na ulicama Londona

Klix.ba
Sigurnosne kamere zabilježile su pucnjavu na ulicama Londona, koja je ličila na pravi akcioni film.

Na snimku se vidi naoružani čovjek Sedat Meric. On prvo puca na policajce, a potom trči i puca, dok ga oni ganjaju i uzvraćaju paljbu. Meric je ispalio osam metaka i ostao bez municije. Tada je spustio oružje na trotoar i predao se. U ovoj filmskoj pucnjavi niko nije povrijeđen, iako su meci letjeli u raznim smjerovima te je oko njih bilo i prolaznika.

Dvadesetpetogodišnji Meric proglašen je krivim za posjedovanje vatrenog oružja i pokušaj ubistva. Njegov 22-godišnji saučesnik Oktay Ayanoglu osuđen je po istim tačkama optužnice.

"Meric je izašao tu večer s namjerom da plaši ljude i bez razmišljanja o tome ko bi se mogao naći u njegovoj blizini dok je pucao. Pucanje na policijske službenike pokazuje, ne samo nepoštivanje zakona, već i nebrigu za druge živote. Bila je puka sreća to što niko nije povrijeđen u ovom incidentu", rekao je Shaun Fitzgerald, načelnik policije.

Pucnjava se dogodila u maju, ali je snimak objavljen tek sada kada su proglašeni krivima. Konačna presuda bit će im izrečena 9. januara.