Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakva li je sad ovo Igrica?? S.Arabija je pijun SAD-a i Izraela, a Liban je taj neki "umisljeni" neprijatelj Izraela......... Zasto bi sad pijun zapada davo novac za oruzije svojih igraca?/?
dok ne vidim pare ne vjerujem da su im dali... :D sve je to iluzija...
Govoriti o Libanu kao jednoj jedinstvenoj drzavi sa jednim stavom i politikom moze samo osoba koja nema blage veze o toj drzavi. Liban je izrazito etnicki/religijski podjeljena drzava, koju cine Suniti (27%), Siti (27%), Katolici/maroniti (20%), Pravoslavci (cca 15%). Liban takodjer ima dugu historiju gradjanskih ratova gdje je u proslosti ratovao manje vise svak protiv svakog. Sve gore navedene skupine imaju neki vid "zastite" odnosno parovojne formacije koje djeluju mimo Libanske armije, a nerijetko i protiv. Libanska armija sa druge strane je "zvanicna" oruzana formacija drzave kojom komanduje "vlada" koja je sastavljena od svih gore navedenih frakcija/grupa i koja je de fakto paralizovana i nemoze uraditi apsolutno nista. Jedan primjer je rat iz 2006te kada je Izrael defakto izvrsio agresiju na Liban, a Libanska armija kojoj je osnovni zadatak odbrana zemlje se je drzala po strani i djelovala kao neka vrsta posrednika sto je apsolutni paradoks.... Nastavak...
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Pazarise Francuzi viska i malo starijeg naoruzanja dobro. :)
Sve je ovo dio igre zapada,S.A. radi ono sto im Ameri odobre. Pomoci ce vojsku koja ce se obracunati sa Hezbollahom...istim Hezbollahom koji je trn u oku Izraelu jer su ih istjerali iz Libanona.-a takodjer ratuju u Siriji na strani Assada.
samo ulazite u oruzije i odbranu zemlje inace cete sozivjeti sudbinu Bosanskog naroda da su im pokrali fabrike a narod pobili i protjerali..
ovako je davo i nasima kad su dolazili za oruzje i hranu a zna se u cijim djepovima su pare zavrsile hram im svaka para bila
Nagradna igra za predstojece praznike..idemo sve na jednom mjestu kupi, ogrebi i ako dobijes 5 slova B-O-M-B-A dobijes specijalnu nagradu iz Fra. idemo serija greba je ogranicena tako da jos malo pa nestalo...Gore lova dole slova ko ogrebe taj .."dobije"
Israel like this.
Saudija je svjena da poraz mudzahedina u Siriji kao i uticaj Hizbolaha u Libanu je i njihov poraz kao i svih sunita..Poslije granatiranja Saudiske zemlje od dominantnog sijitskog Iraka izgleda da se polako bude..
Eto gdje ce sevapa zaradit cccccc :(
3 milijarde za bolji izraelski trening pucanja na polu-pokretne mete.
Kako će na ovo reagovati Sirija i Izrael, pitanje je, a pitanje je kakav interes ima Saudijska Arabija u cijeloj priči?
Saudijska Arabija je glavni partner Izraela, protiv zemlje protiv koje se "žestoko bore".
Saudijska Arabija je glavni partner Izraela, zemlje protiv koje se "žestoko bore".*
PRIKAŽI ODGOVORE (3)