WWF
0

Samit u Kopenhagenu odlučujući trenutak za Zemlju

Sarajevo-x.com
Konferencija UN-a o klimatskim promjenama će biti održana od 7. do 18. decembra u Kopenhagenu. Na toj konferenciji će svjetske vođe donijeti odluku o tome na koji način će se izboriti sa globalnim zagrijavanjem i klimatskim promjenama koje postaju najveći problem planete Zemlje i svih nas.

WWF je tim povodom pokrenuo globalnu akciju “Glasaj za planetu Zemlju” koja uključuje sve stanovnike planete i pruža im mogućnost da daju svoj doprinos borbi planete sa globalnim zagrijavanjem.

Na sajtu voteearth.org možete glasati za planetu Zemlju, a protiv klimatskih promjena, čije posljedice su vidljivije iz dana u dan.

Do sada je glasalo stotine miliona ljudi iz cijelog svijeta. Akcija WWF-a je ujedinila sve stanovnike planete s jednim ciljem – dati do znanja učesnicima Konferencije UN-a u Kopenhagenu da planeta Zemlja nije sama u svojoj borbi protiv globalnog zagrijavanja.

Glasanjem će biti poslana poruka da su i stanovnici Bosne i Hercegovine svjesni katastrofe do koje može doći ako svjetske vođe na konferenciji u Kopenhagenu ne donesu odluku o hitnim mjerama koje će doprinijeti oporavku planete Zemlje.