Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
što ti je država i zakon....
God bless america
Zivi a Americi , i ne zna kakva je firma abercrombie sto se tice odjevanja ili ne odjevanja . Pa zar joj ne bi smetalo da citavo vrijeme gleda polugole muskarce .
Svaka čast amerima, još jednom su pokazali dosljednost u borbi protiv diskriminacije, jednako kao i u borbi protiv terorizma. Sloboda je temelj američke nacije i to uvijek spremno dokazuju. Svaka čast.
Kad bi neko obučen kao pop tražio posao bio bi rutinski odbijen jer je verovatno lud ili provocira. Da neko ubučen kao monahinja traži posao bila bi odbijena takođe. Međutim nijednom hrišćaninu i hrišćanki ne pada napamet da sa verskim odelom traži posao , jedino ako nije provokator ili lud. Evo neko je npr.vernik boga Peruna i dođe tražiti posao sa vencem cveća na glavi i obučen u haljinu od lišća bukve , i ako bude odbijen jel to diskriminacija ili nije?? , ili samo muslimani imaj pravo biti obučenu u skladu sa svojoj verom dok su drugi svi ludi,blesavi,....jer eto islam je izgleda jedina prava vera koju moraju svi poštovati i ako to ne rade popiće tužbu zbog diskrminacije.
To je ta logika religijaša , bilo oni muslimani ili hrišćani. Njihove vere jasno govore da svi nevernici su nemoralni,manje vredni i da će ići u pakao iliti narodski rečeno da su svi nevernici govna. I ako ne poštuješ njihove religije i propise oni se nađu uvređeni i još te tuže. To je isto kao kad bi neki nasilnik isprebijao čoveka bez razloga , a onda ga tužio zbog fleka od njegove krvi na košulji.
Pacer@ Pa vidiš da mogu davati minuse uprasvo zatop što nemaju razuma i poštenja. Ovi novokomponovani muslimani i ostali religijaši hoće dovesti ljudska i verska prava do apsurda, tako što će se oni drugi organizovati namerno u neku novu religiju(ma kako se zvala) koja ima svoje verske propise da ne zapošljava muslimane i da se ne rukuje sa muslimanima. I kad bi neko rekao da je to diskriminacija spram muslimana , ovi bi odgovorili da je to njoihovo versko pravo i propis da ne zapošljacaju muslimane , i da je upravo diskriminacija to što ih se tera da zaposle muslimane i time se vređa njihova religija. Ljudi ne kontaju koliko su ta prokleta "verska prava" omač oko vrata društvu i koje je to foliranje i zabijanje prsta u oko svakom razumu i pameti.
Sad kad nastane " inflacija " tužbi ... ? ? ?
Mislim da treba uvesti jednaka prava za sve , a ne da verske ustanove imaju pravo određivati kako će ko biti obučen kad uđe u crkvu ili džamiju a da poslodavci moraju poštovati verska oblačenja i da ne smeju određivati kako će ko biti obučen. Pa tako , ako muslimani ne dozvoljavaju nekome obuven ući u džamiju onda poslodavci imaju pravo nedozvoliti isto tj.poslodavac može isto odrediti kako god mu padne napamet kako će zaposleni i mušterija biti obučen kad mu uđe u njegovo vlasništvo. Crkva odavno kod nas i u svetu uglavnom se ne drži starog pravila da žene moraju biti pokrivene kad uđu u crkvu upravo zato što je to diskriminacija u modernom svetu , dok muslimani se tog pravila drže k'o pijan plota a vamo traže za sebe pravo da ulaze gde hoće obučeni kako oni hoće i još tuže na sudu. Muslimanke danas koje su pokrivene nisu ništa drugo nego hodajući islamsko-ideološki transparenti koje svim "nevericima" poručuju da su nemoralni,silovatelji,....a tražeda ih ti "silovatelji" poštuju.
Kod nas bi bila primljena i u RS i u FBiH... ali preko štele
u sumskoj republici bi na primjer ista bila kamenovana na ulici, a kamoli dobila posao
Skini bona mahramu.. Niko te ne osuđuje tamo.. Ccccc
dobra tema za pacenike, evo ih dvojica vec i to prvi komentari, samo nadgledaju olosi ;)