Svijet
356

SAD: Husein Brkić poginuo dok je mijenjao gumu na mostu, policija traga za ubicom

Klix.ba
Husein Brkić sa kćerkom Tinom i sinom Robertom
Husein Brkić sa kćerkom Tinom i sinom Robertom
Bosanac Husein Brkić poginuo je na mostu Acosta u gradu Jacksonvilleu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Brkić je, navode američki mediji, krenuo po suprugu na posao nešto prije 22:00 sata kad mu je na mostu pukla guma. Ovaj 55-godišnjak je stao u zaustavnoj traci i počeo mijenjati gumu, ali je u tom trenutku naišao automobil koji ga je udario.

Nažalost, Brkić je preminuo na mjestu događaja, a vozač je pobjegao sa mjesta zločina. Tamošnja policija raspisala je potjernicu i pozvala sve građane Jacksonvillea da im pomognu u identificiranju počinitelja ovog zločina.

Brkićeva kćerka Tina kaže da je njen otac volio pjevati između dva posla koja je obavljao i u garaži su imali improvizirani muzički studio.

"Prije nego je otišao, rekao mi je da će se brzo vratiti i da ćemo snimati još jedan video. 'Možda ćemo postati poznati' rekao mi je", sjeća se Tina posljednjih riječi svog oca.

Tamošnja policija nema nikakvih informacija o automobilu i vozaču koji je usmrtio Brkića. Ali, kako su naveli u izvještaju, Brkićev Ford Taurus je zelene boje te vjeruju da su na drugom automobilu ostale zelene ogrebotine.

Husein Brkić je sa suprugom iz BiH stigao u Jacksonville 1997. godine gdje su mu se rodili sin Robert i kćerka Tina.