Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...ma mene brine ova prokleta 2014 godina...1914 :-D a historija ku.rva sto voli da se ponavlja :-D
Vazda neke četvorke kroz cijelu historiju. 1914. 1. svj. r., početak 1940-tih 2. svj.r., 4. maja nam umrije Tito i na sahranu mu dođoše 4 kralja. '94. se pucalo na sve strane, EU doživjela najveće proširenje 2004. godine, pristupilo joj 10 zemalja, meni ova 2014. krenula k'o karina, a da ne pričam da gazim 24. godinu.
Bar si mlad ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Nešto mi ovo puno smrdi. Ne daj Bože rata, pogotovo ne svjetskog, kud' onda da čovjek kidne u izbjeglištvo... :/
Äustrija i Švicarska neutralne.;)
ma jarane Novi Zeland je po tom pitanju najbolja životna investicija...skupiti mud.a i otici dole i postati NovoZelandjanin... mozak ti rahat od svega...a rata nikad nece biti! :-) dole ni atomsku niko nece slati jer mu se ne isplati
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
najmladja drzava Istocna Ukraina!
Ma jebe-š ruse !!
@Armin Svraka Ethnic groups 2011 u Ukraini od 44,5 miliona stanovnika su : 77.8% Ukrainians 17.3% Russians 4.9% others / unspecified Rusi su samo u istočnoj Ukraini a i tu nisu većina , prema tome Rusi ga puše. I neka ga puše !!
Rusi ga ne puse, zbog blizine granice i ovisnosti Ukrajine o Ruskom plinu, i Ukrajinske privrede koja gotovo 50% svoje privrednih djelatnosti ostvaruje u naplati transfera Ruskog gasa preko gasovoda koji vode preko Ukrajine u Europu, moze doci do znacajnog pada prihoda i posljedica na ekonomiju.Krim nije '' zvanicni potpuni'' teritoriji Ukrajine, nego je autonomna regija, kao Vojvodina u Srbiji.Kao autonomna regija imaju znacajan polozaju Ukrajini.Rusija trenutno a i u neko dogledno vrijeme tesko da moze pravit pretenzije jer Ruska ekonomija od 90 te (pad SSSR-a) na ovamo biljezi pad i zaduzivanje.Ali to ne mora znacit da ce ostat zauvijek tako.
Ma Rusi ga puše od 1991 !!
Jel vi stvarno racunate da Ruski vojnik cija placa iznosi 100 US dolara, i monetarni sistem u kojem moras vrecu rublji mjenjat za 100 EURA.Moze nekog da uplasi?Svi polazu nade u ruski nuklearni program, a isto tako se zna da nuklarna prasina u slucaju nepovoljnih vjetrova zbog blizine granice Rusije vrlo lahko mogu zavrsit u Rusiji.150 000 vojnika?Pa toliko je vojnika ucestovalo u Oluji 95 te.Ukrajina nije Gruzija, nego veoma bitni Europsko - Americki faktor u Europi, tako da bi to bio sukob u kome bi Rusija samo mogla izgubit, prije svega radi toga sto gotovo cijela Ruska privreda zavisi od Europskog trzista.Rusi Europi mogu nastetit da ugase plin, a Europa Rusiji da im blokiraju sve ostalo.Od rata nema nista.Ovo je pokusaj zastrasivanja i prepadanja, pokusaj da se uzljuljana snaga Putina koji je na slucaju Ukrajina kapitulirao i pokazao da nekoliki hiljada ljudi moze da srusi njegovu marionetu Janukovica.
Najniža plata ruskom vojniku po ugovoru je oko 1000 eura. Jedan euro je 45 rublji, tako da ti nije potrebna vreća.
Najniza placa ruskom vojniku je 100 dolara, sa pretenzijom ka ''rastu''.S obzirom da Rusija ima gotovo 500 000 vojnih snaga, tih 1000 E je nemoguce za podnijet.45 rublji je jako mnogo u situaciji u kojoj se Rusija nalazi.1000 eura mogu da imaju vazdusne i oficirski sluzbenici pri vojsci ali obican vojnik ne.Za primjer je da pocetna placa americkom vojniku 1500 dolara, do 2500 pa na vise za americke vojnike stacionirane u borbenim prostorima.Za svakog poginulog vojnika SAD porodici isplacuje 5 miliona odstete.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ako se zakuha da bar hoce treci svjetski rat...da ove izdajice nemaju gdje pobjeci...POBJEGULJE
Pored 17 miliona kilometara kvadratnih Rusi nasli Ukrajinu napadat.
Poderali bi ih Svabe ko listic od kladionice.
sto su okrenuli srpsku zastavu naopako??? ...ja sam misljenja da putin ima sve sto treba osim srpskih generala....ali ako zatreba tu su braca a ratko nek odmara,zasluzio je.....
Hocemo se smijat glupostima ili te ostavit u nadi da si inteligentan sto nekog ili nesto provociras.Tvoji srpski generali ne osvojise nista u 4 rata, i u sva 4 dobise po lampi.Da su tako dobri tvoji generali danas bi zadrzali Kosovo, napravili ''Novu Jugoslaviju'' (Veliku Srbiju), odbranili Oluju, i srusili skinuli 1000 aviona NATO pakta.PS : Upravu si imaju Rusi sve pa i Americke kredite :D Inace ne libim se komentarisat i odgovarat na ''provokacije'' papaka ko ti, al mora vas se s vremena na vrijeme smjestit na pravo mjesto.Podsjetit na bolne cinjenice da u 4 rata sva 4 izgubljena, i vlastita ''matica'' izbusena ko sir i raspadnuta na Crnu Goru i Kosovo.Posto vi imate obicaja rec da ste ''Nebeski narod'' 98 vam ga Ameri uzese :)
ha ha ha...eto sta mi prica velesila sa 22,3% kojoj je pomagalo 500 000 hrvatske vojske i nato avijacija :)))))) ...opste je poznata stvar da su srpski generali najbolji stratezi na svijetu...bili i ostali....kao i srpski vojnik koji nikad rat nije izgubio.... ...bilo je cak bitaka gdje je bilo 1500 dusmana na jednog srpskog vojnika...eto koliko nas se bojite :)))))
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
hm, zveckaju i to pošteno.... http://ruskarec.ru/news/2014/02/27/pocelo_premestanje_trupa_zapadnog_i_centralnog_vojnog_okruga_rf_28615.html
hahah kontrola pripravnosti sa 150.000 vojnika, bojim se da je ovo samo naznaka koliko je Ukrajinski uranijum bitan resurs mocnicima.
150 000 ? Aha,to jedan bataljon ...
sreća da mi nismo u međunarodnoj terorističkoj bandi NATO, neračunajući plaćenike u sastavu bande ISAF u Avganistanu
rusu dignut milionce vojnika ......................piece of cake ;-)
a kada s.koreja i kina prozivaju ameriku i j.koreju da se ne igraju avionima i brodovima kod njihovih teritorijalnih voda onda nikome ništa.. svaka čast putine, nedaj im da se razmašu