Riječ je o radnicima
103

Ronioci pronašli tijela dvije osobe u potopljenom automobilu kod srušenog mosta u Baltimoreu

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tijela dvije osobe pronađena su u crvenom pickupu, koji je završio pod vodom nakon urušavanja mosta u Baltimoreu, javlja BBC.

Ukupno osam građevinskih radnika nalazilo se na mostu kada ga je udario brod, nakon čega su pali u vodu. Dva radnika su spašena kobnog dana, potraga za još četvoricom se nastavlja, no sada se smatraju mrtvim.

Timovi rade na problemu opasnih materijala, dok se na mjestu nesreće nalaze istražitelji. Dosad su objavljena imena četiri od šest žrtava. Na konferenciji za medije održanoj u srijedu, policija u Marylandu je saopćila da je riječ o radnicima Alejandru Hernandezu Fuentesu (35), Dorlianu Ronialu Castillu Cabreri (26) koji su pronađeni u pickupu. Fuentes je porijeklom iz Meksika, a Cabrera iz Gvatemale.

Međutim, roniocima je posao otežan zbog betona i krhotina u rijeci. Oni sada koriste sonar te vjeruju da bi se u ostalim potopljenim automobilima trebala nalaziti tijela preostalih nestalih osoba, koje su stradale u urušavanju mosta. Preostale dvije nestale osobe, koje se smatraju mrtvim, također su imenovane, a riječ je o Miguelu Luni iz El Salvadora i Maynoru Suazu Sandovalu iz HOndurasa.

Ministarstvo vanjskih poslova Meksika ranije je saopćilo da se pretpostavlja da su dva mekslčka državljanina mrtva, jedan od njih je sada identificiran kao Fuentes, dok je drugi spašen iz vode.

Jedna osoba, koja je bila u bolnici nakon što je izvučena iz vode, puštena je kući, potvrdili su zvaničnici.

Pomenuti radnici su prije nesreće radili na saniranju oštećenja na mostu, kada je u njega udario veliki teretni brod, koji je prevozio oko 4.700 kontejnera od kojih se u 56 nalazio opasni materijal.

Američka mornarica planira koristiti dizalice za podizanje dijelova mosta iz vode.