Veliko slavlje na ulicama
0
Rođena nova država - Južni Sudan
Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a sta je sa 100 000 pobijenih i 600 000+ otjeranih da se napravi taj \"RS\"? Kolatelarna steta?
a jesu \'vaki i stanovnici srpske???
ROVOLJNO JE RECI DA FRANACKE HRONIKE LEVU OBALU SAVE NASELJAVAJU SRBIMA DEVETI VEK! SPOMINJANJE U POVELJAMA BANA NINOSLAVA SRBA U CENTRALNOJ BOSNI! PONOSENJA SRPSKIM PRETCIMA I RODITELJIMA KRALJA TVRTKA KRSNA SLAVA .OBICAJ USTALJEN JEDINO I SAMO JEDINO U SRBA,DIMITROVDAN KOTROMANICA,KOSACA DJURDJEVDAN! .....PAMETNOM DOSTA!
KOJEG JE MEHSEBA BIO KOSACA I KRALJ TVRTKO!?
HEU HEJ;Pretorijan! Pa ti si covece u pravu,pa ovo je taj srpski jezik Uvrede,pljuvanje,vrijedzanje,uz to malo znanja Izbaci turske rijeci iz tog tvog srpskog pocni sa BRE( I to je tursko) pa se onda javi.Neces moci recenicu da sastavis i to tvoju kurzivnu. Necu da vrijedzam ali vas su bugari opismenili. SAMO DA SE ZNA
A znas sta je najgore kad gl.upan kao ti polupismen muslimaj.mun komentarise kulina bana jer je to negde cuo. A vidim da si ti cito njegovu povelju jer zat.ucani? Da si je cito cutio bi bed.nice koliko ste samo jadni kad se na sve nacine trudite sakriti istinu da ste poturice da jezika nemate da kulture i istorije nemate! Kulinova povelja je pisana ustavnom bosancicom a postojala je jos kurzivna rukopisna bosančica. A ta bosancica je formirana u 10 veku i njeno orginalano ime je bilo to sto vi zat.ucani krijete ko zmija noge bosanska ćirilica ili bosančica. I jos da ti zabijem ekser u tu tikvu zat.ucanu to je bilo pismo a ne JEZIK! Jezik mora da se sastoji od najmanje 3000 reci da bi bio kvalificiran kao jezik a naglas ili dialekt kao sto je ijekavica ekavica ...je SAMO NAGLAS A NE JEZIK NE CELINA ZATUCANI POTURICO!
Gospodine Pretorijan!!! Rekoh vam ne budite nervozni,to ste probali 92-95 pa nekako nije islo, SAMO DA SE ZNA! Vidim da pises,a nadam se i govoris Bosanski. BOSNA ZA VIJEKE VJEKOVA sto bi tvoji popovi rekli AMIIIIIIIIIIIINN!
Tjesi ti sebe tjesi ali nikakav takav jezik ne postoji al kad to gl.upom bosnjaku kazes on ce\" kako bolan ne postoji kad ja pricam njime\" http://www.vijesti.ba/politika/20370-postoji-bosanski-jezik-kultura-Jedino-rjesenje-BiH-podjela-tri-drzave.html
SAMO DA SE ZNA!!Pretorijan Istorija ti ne valja. Te prababe ostavite vasim popovima,a da bome Turci su ponositi narod koji su jos tada postovali Bosanski jezik. mladu Bosnu zadrzi za sebe,ZLO JE DONIJELA; I jos nesto nemoj biti nervozan pri pisanju,nauci i bosancicu ima starih knjiga na tom Bosanskom jeziku sa puno istorijskih cinjenica.
Turci ako mi la.zemo kao sto vi kazete a la.zete vi to je i vama jasno. Kako onda da Tvrtko iz lože kotormanića? Kako da tvrtkotovj mami ime JELENA babi JELISAVETA i bratu VUK??? Jeli bol.estnjaci? Da li sam reko sagradio mislio sam obnovio -obnovio pećku patrijarsiju za svog brata! Gradaševic je kao poturceni Srbin hte da otera stranog turskog okupatora. Bogumili nisu bili pravoslavne vere vec bogumilske a etnicno poreklo je SRPSKO! pa zar su se hrvati ili nekakvi namisljeni bosnjaci zvali lazar miloš...itd? Kojeg bosanskog jezika?? Takav jezik ne postoji pa cak ga i americki senat pre kratko obori i rece da nesto takvo ne postoji to postoji samo u vasim gl.upim iskompleksiranim glavama. Da neces mozda sad i PISMO bosancicu da preimenujes u jezik? Bosna je bila pokrajina POKRAJINA. Sta vi bi sve sto nosi prefix bosansko da prisvojite sebi jeli poturice? Pa onda i sebi prisvojite Mladu bosnu da nisu i oni bili muslimani zato sto nose prefix bosna
Gospodine Proterijan! SAMO DA SE ZNA!!! Zaista postoji historija i srpska istorija. Naime Bosanski kralj Tvrtko je srpski kralj! Smijesno! Po vama su Bogumili malte ne pravoslavci! Sijesno! Pecku Patrijarsiju je sagradio Sulejman Velicanstveni koji vam je svojom Adhnamom dozvolio slobodu vjeroispovjesti. Zmaj od Bosne postovani Kapetan Gradascevic se borio protiv Turaka z a samostalnost Bosne, a ne sto je navodno Srbin. Gramatika Bosanskog jezika je samo 195 godina starija od gramatike srpskog jezika, procitaj i povelju Kulin Bana (nije bio Srbin) Prezimana sa -ic- su svojstvena svim slovenskim narodima pa i tvojim Rusima. Starost pojave Islama u ovim krajevima je posebna prica.Postuj ga da bi i tvoju pravoslavnu vjeru drugi postovali.
Gospodine Pretorijan, obalite ga...ali njezno :-)))
Gospodine M. Vasa tvrdnja je istinita bosna je mnogo starija od jugoslavije. ALi gde se nasi putevi razlaze ili vasa istina od istine celog sveta je da ta bosna je vasa jer to nikad nije bila! Bosna je postojala ali sa Srpskim kraljevima kao najpoznatijim Tvrtkom krscanima bogumilima cija imena su bila kao na steccima npr.lazar, miloš...itd A islam e islam je u bih tek 300 i nesto godina a ne hiljade tako da vi islamisti nemate to istorijsko pravno na bih. A da ste vi poturice jasno govore djela poznatih npr.Mehmed paše Sokolovića koji je kad je postao veliki paša obnovio pečku patrijaršiju POPU SVOM ROĐENOM BRATU! Ili Zmaj od bosne sa prezimenom GRADAŠEVIĆ koji se kasnije isto tako borio protiv turaka. Vi ste Srbi prezimena su vam na ić govorite Srpskim istorije nemate a vi bi sad sve to da napisete na novo kao da je to sve od nekakvih bosnjaka koje niko pa ni vi sami niste poznavali pre 1993!
Gospodine Pretorijan! SAMO DA SE ZNAII!! Bosna je stara jako puno ,Jugoslavija je nastala nakon prvog svjetskog rata. Ideja zajednistva svih naroda je uzvisena i pozeljna ideja.Tvoji prethodni komentari ruse tu ideju.Samo da se zna!!!!!
Hahahaha vidi bosnji sto ih istina pece! Ovom zadnjom to i ja kazem tako da kraj ovakvoj bih zasigurno dolazi eto i sam potvrdjujes!
ko i sfrj. znas li ti sine koliko se ljudi klelo u opstanak i vjecnost jugoslavije, isto kao i ti sada? samo polako, svemu dodje kraj, pogotovo kad nema volje da se ta zajednica odrzi.
PRETORIAN!!! Uh sto si bre, nervozan,nedostaje ti znanja! Postoji istirija i srpska istorija .Tu je problem ako bre kontas!