Svijet
0

"Rođen pod sretnom zvijezdom": Muškarac živio dva mjeseca s metkom u srcu

Klix.ba
Tridesetdvogodišnji Bharat Sharma završio je s metkom u srcu nakon pucnjave ispred banke u Uttar Pradeshu 22. jula. S tim metkom je živio dva mjeseca, a uklonjen je operacijom u utorak.

Tokom operacije vađenja metka od 20 kalibara, ljekari su morali zaustaviti rad njegovog srca, zašiti ga i putem aparata za održavanje vratiti u funkciju. Sharma želi zadržati metak.

Kardiolog dr. Anil Jan je kazao kako je ovaj čovjek imao mnogo sreće jer je metak bio smješten u lijevoj komori i nije ga ubio. Svaki put kad je srce pumpalo vidjelo bi se pomjeranje metka.

"Metak je bio na kritičnom mjestu. Bio je samo milimetar od toga da probuši lijevu komoru što ga je moglo ubiti. Velika je rijetkost da metak bude tako blizu i da osoba ne umre. Mjere predostrožnosti imale su veliku ulogu u njegovom preživljavanju", rekao je Jan.

Sharma je upucan 22. jula ispred banke u Uttar Pradeshu. Sprječavao je pljačkaše da pobjegnu ali jedan od njih je pucao u njega. Jedan metak mu je završio u grudima a drugi u struku. Metak iz struka su uklonili lokalni hirurzi koji nisu smjeli pomjerati metak iz srca jer su smatrali da će Sharma umrijeti ako to urade. Operacija je izvedena u Ahmedabad bolnici.

Sharma se trenutno oporavlja.