Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok u istom momentu se u BiH pije govnaasta voda
Dok se u istom momentu na balkanu broje krvna zrnca…
I lozi se cumur
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vijesti iz zemlje: Na Bjelasnici jutros upalio Golf na -10
Koliko neostvarena persona moraš bit poput ovog bulevara da opsjedaš medij zemlje koju mrziš hahahahah
jel dvica,ako jeste nek ga nedaje ispod 4000
Koliko god ta fuzija bila tobože "beskonačna" nikad neće biti jeftina a kamoli besplatna da se čovječanstvo odrekne jeftinije biomase i fosilnih goriva. Kada se pojavi u prodaji ta energija iz fuzije, uvijek će tu biti gomila specijalnih stvari i mateijala koji se koriste i koji se troše i koji će tu energiju činiti skupom ili najblaže iste cijene kao i ćumur, bukovina, johovina, stari namještaj...
Kad čovjek sve otkrije, uništiće se ratovima i nuklearkama,čovjek je zlo na planeti, a jedinstvena raj u svemiru, ali prokleti insan misli da gospodari teritorijama.
Izmislit će pohlepa razlog za plaćanje.
Nema veze . Treba struju poskupiti
Zao mi je...ali ne kontam.
Neće energetski lobiji to nikad dozvoliti.
Nemojte Boga vam puno eksperimentisati da se ne vratimo u 19ti vijek 😂
Pfff, ne znaju naucnici kakvo je sunce i energija obasjalo Banovice kad se KuKo rodio.
Kod nas puno nekih doktora nauka,primarijusa, magistara,sve kurčevača
piromane euforija trese
To ce se masovno koristiti za 50 godina,mozda.
Neko je pitao u vezi problema sa ves masinom i majstora za nju.Nedavno mi je crkao programator,Indesit nov kosta oko 195KM da se poruci majstor je rekao ruke 50KM pa izvoli, stara 6 godina a i lezajevi su pri kraju pa sam pitao koliko i to kaze 120 KM sa njegovim lezajevima.Sve bi me doslo 365 KM s rukama.Nista,jedan se zaputimo i kupimo novu masinu 5 godina garancije pa nek ide dokle ide a staru sam prodao komsiji za 80KM on to nesto mjenja i preprodaje.
Kako sma ja shvatio one mjere samo energiju potrebnu za zagrijavanje plazme ili energiju potrebnu laseru ne ukupnu energiju sistema i toplotnu energiju i onda to porede i kao energetski dobitak je pozitivan. Medjutim totalna potrebna energija sistema je mnogo veca (magneti, hladjenje itd.), a dobivena energija se mora trasformisati u mehanicku, tu je nekih 50% gubitaka.
Igramo se igramo heheh
EUREKA ! ! ! Vise necemo struju placati.