U blizini Ground Zeroa
0

Republikanci bi radije striptiz klub nego džamiju

Sarajevo-x.com
Nova anketa koju je provela prodemokratska kompanija "Public Policy Polling" otkriva da većina republikanaca podupire gradnju striptiz kluba a ne džamije na mjestu u blizini nekadašnjih tornjeva Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku.

Samo četiri posto republikanaca odgovorilo je da su za gradnju džamije, dok je 21 posto složan da tu treba biti striptiz bar.

Četrdesetdevet posto demokrata podržava gradnju džamije, a 33 posto striptiz kluba. Među ostalima je 34 posto onih za džamiju i 28 posto za striptiz klub.

"Ovo pokazuje koliki je utjecaj odnedavno sve učestalije antiislamske retorike u našem društvu. Zato bi ljudi radije bili za uspostavljanje nemoralnog ponašanja nad gradnjom zgrade u kojoj se moli Bogu i pokušava promovisati moralnost i etičnost", kaže Ibrahim Hooper, glasnogovornik Vijeća američko-islamskih relacija.

U toku debate o gradnji planiranog islamskog kulturnog centra u blizini memorijala mnogi mediji su naglašavali da je "sveto" tlo okruženo nimalo svetim područjem.

Krenete li samo tri bloka dalje od Ground Zeroa, prema pisanju "Daily Newsa", naići ćete na 17 pizzerija, 18 banaka, 11 barova, 10 prodavnica obuće i 17 salona za depilaciju. U blizini je i striptiz klub "Pussycat Lounge", kao i mjesto nazvano "Thunder Lingerie".