Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
samo u bitci za staljingrad poginulo je 2x više sovjetskih vojnika nego su ukupne američke žrtve u ww2. invazija na normadiju je važna bez sumnje ali na istočnom frontu je bilo angažirano 70% vojnih efektiva nacističke njemačke što je u smrt odvelo 20 miliona sovjetskih vojnika.
Ali bi rusi imali duplo vise gubitaka..Da Saveznicke sile nisu jako napale Naciste sa tri strane,,,i vjerovatno ih nikada nebih pobjedili,,jer bi nacisto svoj plan da pokore sovjete ispunili do jesenei,ovako oslabljeni zbog novih frontova su usli u zimu koja je bila kobna..
@ BHSTVARNOST20 pa rekao sam, invazija je imala svoju važnost ali istočni front je neuporedivo krvaviji samo što nije filmski eksploatisan a ljudi danas ne vole knjige.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Stotine hiljada amera poginulo da spasi evropu od nacista.. ali niko to ne cijeni.
Pa ginuli su i za BiH pa ih danas pljuju..
I sad se svi pametni prave. Nit bi Rusi mogli lako ih dobit na istocnom frontu,nit bi evropljani mogli nacizmu naudit da njih nije bilo
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Znate li da Kinezi imaju petsto milja vojnika koji su spremni samo da se predaju? Razmislite zašto!
Jeste Normandija najveca amfibijska invazija, ali sto se tice same invazije, Barbarosa je tu bez premca. U Barbarosa invaziji je ucestvovalo 3.2 miliona njemaca i 800.000 vojnika iz satelitskih drzava, znaci nekih 4 miliona je krenulo u napad.
Jedna cinjrnica impresionirala je gen. Eisenhower-a: lakoca s kojom njemacka komanda transformise ogromne trupe i vojna sredstva s fronta na front - koristeci 'autobahn', sistem autoputeva. Ovo ce kasnije imati ogromne implikacije. Postavsi predsjednik SAD-a 1950-ih, D. Eisenhower, poucen iskustvom, 'gura' izgradnju americkih autoputeva ('interstate highways'), kroz vojni budzet (kao i internet kasnije), dajuci time 'pechat' americkom stilu zivota i razvoju SAD-a u 2. pol. XX vijeka.
Dan kad su u Zapadnoj Hercegovini plakali.
@Mostarsk1Rambo A jojjj ko mi ce najutio 😍
a Barbarossa?
USA - back to back world war champions. Da nije Amerike, sad bismo svi govorili Njemacki i vozili vw......cekaj.
Procitaj o "Operation Mincemeat."
Ovdje bi SDA hijena našla načina da proda 30 cm zaklona ovim vojnicima
Ameri su u ljeto 1944te oslobadjali evropu od komunizma jer su znali ko dobija rat i sta ce se desiti ako komunisti preuzmu Francusku, Spaniju i Italiju a Rusi osvoje Njemacku, sto je bilo izvjesno
Zar nije najveca invazija bila kad su vanzemaljci dosli i napravili ljude od majmuna i koristili za robove u rudnicima zlata, a iza toga no2 britanci sa kriminalnim dosjeom izveli invaziju na indijance
A kod nas antifašisti chetnici i ustaše u maju te godine sa švabama hvatali Tita oko Drvara.
i nacizam i fašizam su čisti evropski proizvod !
hahaha... oni dogovorili rat sa svabama protiv rusa
tad su muskarci bili muskarci.. a gle ovo danas sve..
Pokoj dusi poginulim herojima