Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo Francuska, pogan uklonuti.
@dajk A da mi tebe nabijemo na DAJAK ?
DA SRBIJA PODZE PROTJERAVATI ROME OSTALE BIH SAME SANDZAKLIJE... POSTO SU SRBI PORIJEKLOM RUSKI CIGANI... HHAHAHA SMJESNO ALI ISTINA
oni sa krizaljke i crvenih njiva su najgori! sve to treba po kratkom postupku! ko vredi i vidi se,radi i posteno zaraduje,a ostali...samo na krusku!
nije li 100 hiljada zrtava ukljucujuci sve tri strane zvanicna cifra? znaci 100K civila i vojnika svih nacionalnosti.
da Srbija pocne progoniti Rome ostali bi bez pjevača :)
@bpss koliko drugaciji
ovako treba BALIENS protjerat iz BiH
Ako je neko dosao ilegalno u drzavo, i ako ta osoba koja je dosla ilegalno krade i prosi, odmah treba izbaciti. Pa sada da li je to Rom, ili neka druga etnicka skupina ne igra bitnu ulogu. U mojoj mahali ima jedna familija Roma koja radi i zaradjuje, svaka cast ... Druga familija krade i prose po gradu i jos nisu porijeklom iz BiH, istjerati...
@aha: nadam se da se salis sa svojim statistikama i navodima...ne osjecam dozu humora pa se pribojavam da stvarno vjerujes u te brojeve. naime, zvanicni brojevi su puno drugaciji.
pa sta hoce ova francuska pleme im ye.bem i svakom po jedno djete...sta oni misle ko su poserem im se na toranj
Nemojte ih nama, goni to u p....m.......
ROMI SU ŽIVJELI U MUSLIMANSKIM ZEMLJAMA JEDNAKO TRETIRANI KAO I DRUGDJE.U OTOMANSKOM CARSTVU SU BILI \"CIJENJENI\" KAO MAJSTORI ZA NABIJANJE NA KOLAC I KAO ONI KOJI IZVRŠAVAJU SMRTNE KAZNE.INAČE NITI ŠIPTARI NITI TURCI NISU DRŽALI ROME SEBI JEDNAKIMA.OVO SU POVIJESNE ČINJENICE A TI NE IZMIŠLJAJ I NE FALSIFICIRAJ.
ja rome i žalim i ne žalim.znaju biti simpatični i dragi,znaju biti odvratni i drski kad ih je puno,uglavnom različiti su.kod nas u hrvatskoj žive isključivo od socijalne pomoći i dječjeg doplatka jednako kako žive muslimanski arapi u europskoj uniji.međutim romi nisu ideološki i i vjerski zastranjeni pa su puno prihvatljiviji susjedi od arapa i ostalih muslimana.veliko je pitanje može li ih se ukalupiti u neki sistem.jedino mjesto gdje su romi socijalizirani jest lendava u sloveniji i pitomača u hrvatskoj.njihov najveći problem je što mrze rad što je odlika svih tamnoputih naroda na svijetu.
Nema gore bagre od bjelog covjeka. Vazda je radio na tome da zivi na tudjem znoju. Najveci lopovi smo mi bjeli? Ko je vazda kolonizirao i pljackao druge narode? Ko je Izazivao najvece ratove? Ko je izmislio kamatu da profitira na tudjem jadu? Ko je Izmislio oruzije za masovno unistavanje? Ko je bacio atomsku Bombu? ko je uopste izmislio naziv \"cigan\" i stavio tog cigana u poziciju da on nije covjek? Iskreno govorim, uvjek sam obarao glavu od sramote kad vidim cigana jer znam da je i za njegov jadni zivot odgovoran moj bijeli sunarodnjak.