Svijet
8

Procurila snimka u kojoj Donald Trump vrijeđa žene: Vulgaran rječnik i arogantan stav

Klix.ba
Nedavno je u medije izašla snimka Donalda Trumpa od prije 11 godina, u kojoj njegovi seksistički stavovi dolaze do izražaja. Trump prilično vulgarnim rječnikom priča kako je pokušao da ostvari seksualni kontakt sa udatom ženom.

Razgovor između reportera Billyja Busha i Trumpa se desio u autobusu u kojem su putovali na set serije "Days of Our Lives", u kojoj je republikanski kandidat gostovao.

"Napravio sam potez, ali nisam uspio. Jesam pokušao da je je*em. Bila je udata", rekao je Trump.

Trump navodi da je ženu pokušao osvojiti tako što je odveo da kupi namještaj, a priču završava ponovnim susretom sa metom svog udvaranja.

"Navalio sam na nju kao na kuku, ali nisam uspio. A bila je udata. Onda je iznenada vidim, sada ima velike lažne sie i sve. Potpuno je promijenila svoj izgled", kaže on.

Kada su se približili studiju, primijetili su glumicu Arianne Zucker, a i reporter i Trump su za nju imali seksističke komentare. Trump je naveo da bi je mogao početi ljubiti i da te kada si zvijezda puste da radiš šta želiš pa čak i da ih "uhvatiš za pi*ku".

Trumpova kampanja je u izjavi navela da je ovo bio razgovor između muškaraca koji se desio prije mnogo godina te da je Bill Clinton Trumpu govorio dosta gore stvari na terenu za golf.

Trump se i izvinio za ove komentare, prvi put u kampanji u kojoj je izrekao gomilu stvari uvredljivih za razne grupe.

"Svako ko me poznaje zna da ove riječi nisu odraz onoga što jesam. Rekao sam to. Pogriješio sam. I izvinjavam se", rekao je Trump.

Ovaj video dolazi kao posljednji od nekoliko epizoda u kojima se moglo vidjeti kako Trump ne poštuje žene, najistaknutiji od kojih je bio incident sa bivšom "Miss Universe", Aliciom Machado.

Prognoze su da će mu ovaj novi incident, kao kap koja je prelila čašu seksističkih komentara i ponašanja, naškoditi kod glasačica te da bi njegov stav prema ženama mogao biti odlučujući faktor rezultata izbora, koji se održavaju za tačno mjesec dana, 8. novembra 2016. godine.