Svijet
32

Poznanici: Jihadi John se oblačio kao reper, pio je vodku i pušio marihuanu

Klix.ba
Ubica i personifikacija Islamske države Jihadi John ili Mohammed Emwazi koristio je drogu i bio je vrlo nasilan, tvrde njegovi poznanici.

Nakon što je otkriven identitet misterioznog Engleza, istupili su i njegovi poznanici koji su ga opisali kao momka koji se često oblačio kao reper te koji je imao "čudan odnos" prema djevojkama.

Kako piše Daily Mail, njegovi poznanici tvrde da je bio nasilan prema vršnjacima koji su se usuđivali suprotstaviti se njegovom navodnom autoritetu, a svoju školsku simpatiju Ahlam Ajjot doslovno je uhodio.

"Nikada nije razgovarao sa djevojkama osim kad je morao. Bio je čudan. Bila sam šokirana kada sam vidjela njegovo ime u vijestima i da je on zapravo Jihadi John. Ne mogu da vjerujem...", rekla je Ajjot.

Poznanica koja je htjela ostati anonimna otkrila je za "The Sun" da Emwazija nikada nije vidjela u džamiji te da je pio alkohol i pušio marihuanu.

"On se sada pokušava predstaviti kao vjernik, ali uopće ne zna značenje te riječi. To što on sebe naziva muslimanom je smiješno i sramotno", rekla je poznanica koja je dodala da se od svoje 13. godine družio sa nasilnicima, a vrijeme je provodio u kafićima.

Sada 26-godišnji Emwazi primijećen je na protestima u Londonu 2009., a koji su organizovani kao "proslava" godišnjice 11. septembra. Jedan ga je poznanik posljednji put u Engleskoj vidio 2012. godine kada se, u kontrastu sa prijašnjim imidžom, pojavio u dugačkoj arapskoj odori, piše Daily Mail.