Protesti se šire na Siriju
0
Poziv na revoluciju protiv predsjednika
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na Facebooku su se pojavile i druge slične stranice, kao što je ona za potporu Tal al-Maluhi, mladoj sirijskoj blogerici koju je 14. februara Visoki sud za državnu sigurnost u Damasku osudio na pet godina zatvora zbog veze s inostranstvom. Ne glupirajte se, ili prevedite clanak na pravi nacin ili zagooglajte i nadjite pravu informaciju: djevojcica je u zatvoru jer je na svom FB i blogu kritikovala vlasti. Proglasena je drzavnim neprijateljem.
odavno niko ne upita kad cemo mi ovako
petnaest-dvadeset dana pisao sam nekoliko puta da su na redu sirijski i libijski režimi, obrazlagao zašto i objašnjavao kako će se to dogoditi. SVE postove ste mi izbrisali, kao što ćete možda i ovaj, nema veze, nemam više živaca da se objašnjavam s p.o.l.upism.eni.m novi.nar.čići.ma, ali vidjet ćete šta će da uslijedi
Ovo sto se desava u Arapskom svijetu je zaista velika revolucija. Ali to je revolucija narodnih masa bez revolucionarnih vodja. Ja do sada ne vidjeh niti cuh ni jednog vodju koji zavredjuje paznju, izuzev Al Baradea u Egiptu koji je naucnik svjetskog glasa,a sa vodstvom revolucije i naroda ima veze koliko i ja,Alzir,Tunis, Libija,Jemen,Maroko,Irak..sve isto..nigdje vodje ni na vidiku, a ovi sa Zapada mute li mute.
jesu li ono i tamo muslimani?
ODE NAM BRAT SMRDOLJUB ASSAD. SACE VELIKA TURSKA DA NAS PODSETI KAKO SE KARA U BULJU.
da li ovi prosvjedi vode ka panarabizmu, i to ovaj put ne kao incijativa nekog diktatora tog podrucja, vec kao politicko budjenje arapskog naroda, koje bi moglo voditi ka jedinstvenoj politici i organizaciji tog dijela svijeta. ako stvari krenu tim tokom utjecaj amerike i ostalih svjetskih sila u tom podrucju bio bi daleko umanjen, a arapski svijet bi postao jedan od nezaobilaznih faktora u svjetkoj politici. Podrucje od atlanskog do indijskog oceana, geopoliticki jako bitan uz to bogat sirovinama koje su i te kako neophodne u danasnjem svijetu. Gubi li Amerika polako svoj utjecaj u svijetu, upravo sa onim sto tako zarko zagovara...uvodjenjem demokracije... Ako taj dio svijeta postane politicko i privredno vlasnistvo naroda koji tu i zive...sasvim sigurno ce se pojaviti jos jedan jako bitan \"igrac\" na politickoj svjetskoj pozornici.