Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
3 decenije? Sukob traje jos od Bettle of Boyne, ili vec 700 godina. Naime kada je osvojena Irska, Englezi su naselili u Sjevernu Irsku tzv. Ulster Scots, a katolike protjerali s njihove zemlje. Sukob tamo traje vec 700 godina.
Najgora stvar je sto su i jedni i drugi u totalnoj zabludi. Nego, ako se ovi porokaju, ode evropa u novo-staro mracno doba.
Koliko moras imat ispran mozak sa religijom da radi par razlicitih stvari koje su u bitu iste kao kod druge vjere naudis drugome koji takodjer ima ispran mozak i zeli da naudi tebi radi istog...Na kraju krajeva da ih sve razdvojis i poredas, koga god da pitas radi cega ste zeljeli nauditi ili naudili jedni drugima nitko nece dati odgovor koji bi licio na nesto, ne samo izmedju ove dvije vjere nego i kod ostalih je tako...