Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BERLIN - Vodeće nemačke kompanije upozorile su vlasti svoje zemlje da će ih oštre sankcije koje je Evropska unija uvela Rusiji zajedno s Amerikom skupo koštati, a da bi jedna od najjačih država u Evropi, po najgorem scenariju, mogla da izgubi 16,4 milijarde evra, ili 0,6 odsto BDP. Naime, analitičari iz Berlina istakli su da je Nemačka samo prošle godine u Rusiju izvezla robu u vrednosti od 36 milijardi evra, dok je samo u prvom tromesečju ove godine izvoz u tu zemlju pao za 14 odsto..
tekst je copy-paste da ne ispadne da sam ekonomista :)
austrijske firme zbog sankcija Rusiji mogu da izgube i do tri milijarde evra prihoda. Čak i list Winer Cajtung (Wiener Zeitung), službeni list Republike Austrije, upozorava da će kidanje poslovnih odnosa sa Rusijom kao lavina "zatrpati budžetsku trasu" Austrije.
trazili ste gledajte,i zahvalite svojim americkim partnerima oni su mnogo doprinjeli tome,nagrada za uvlacenje u krizu,goes tooo..
Imamo mi svoj BiH "Game Of Thrones"...
Gasprom nije ništa negirao ali vjerovatno Rusi pune svoje rezervoare za gas, te je automaski manje količina koje mogu da se izvezu. To se inaće radi pred zimsku sezonu. Bitno je da klix izbaci senzaciju.
A prihodi Gazproma u prva tri mjeseca 2014 godine pali za 41 posto. Do konačnog sloma Gazproma. Neće moći ove sezone sponzorisati Ligu šampiona :) aihihihihihihih
Neeko ćeeeeeeee da gleda kvalifikacije za euro u hladnoj sobi :P