Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
halal certifikat ne predstavlja nista i tako treba ostati kome treba halal neka ga koristi koliko ja znam njima ne treba
MUSLIMANIMA JE ZABRANJENO/HARAM JESTI KRV,STRV I MESO KOJE NIJE ZAKLANO PO ISLAMSKIM PROPISIMA, KOJE NIJE ZAKLANO U BOŽIJE IME ... KOJE JE ZAKLANO U NEČIJE DRUGO IME!
eh dobro je pa ti pazis na to kad kupujes meso
Muslimani, koji inace mrze demokratiju, jako su aktivni u odbrani svojih demokratskih prava i stalno se nadju uvrijedjenjim. Koji je ovo put ove sedmice da ih je nesto uvrijedilo???
Kad su trebali stupit pred Tita i bili upozoreni da treba nešto lijepo reći, Bosanac je Titu rekao: Tito, janje naše bijelo, a evo hoće Srbijanac nešto da ti kaže.
Muftija Tomas
Paaa...
Fra Osman
Eto nek je uspaničenu životinju zakonito maljem raspalit. Gledao sam dokumentarac o mesnoj industriji i život mi se zgadio, ne zbog jedenja mesa, jer sam mesojed, nego zbog tretmana životinja.
Za životinju treba izdvojiti vremena, pustiti je da se smiri, preklopiti joj oči ušima, jer se brže smiri, a nesmije ni vidjet nož niti gledat šta se drugoj dešava. Pa gledaj bolan razlike u pristupu.
Nakon tog dokumentarca ja sam smanjila kupovinu mesa za 90%... a možda ću uspjeti i do 100%.. Ljudi su čudovišta...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Gadi mi se sve ovo s klanjem životinja. Ko god može prerezati vrat jadnoj životinji, nema sumnje da bi bio u stanju ubiti i čovjeka. I shvatam da je meso potreba ljudi, da je tako oduvijek, ali ne bi bilo loše da svi probaju reducirati unošenje mesa i da se probaju hraniti nečim drugim i sigurno zdravijim.
Druže, gadi mi se sve to. A ako je tebi bilo šta od toga uredu, onda se zapitaj...
Slažem se s tobom Cop21. Smanjiti meso, koliko god je moguće. Prvo što ubijamo zbog tog mesa, drugo što nam je prehrana bazirana na masnoćama, treće što nemamo pojma kakvo meso nam prodaju, četvrto što te životinje ne vide ni majku, ni sunce, ni mjesec, peto što pojedu brdo antibiotika i hormona rasta od rođenja do ubistva i šesto što onda to pojedu naša djeca na tanjiru..
PRIKAŽI ODGOVORE (7)