Svijet
0

Policija otkrila nove žrtve Charlesa Mansona nakon nekoliko decenija

Klix.ba
Charles Manson
Charles Manson
Policija u Los Angelesu došla je do snimaka razgovora između učenika ozloglašene porodice Manson i njegovog advokata, koje povezuju ubilački kult sa dodatnim ubistvima.

Detektiv David Holmes izjavio je kako policija posjeduje snimke već nekoliko sedmica te da ih trenutno analiziraju Odjel za pljačke i ubistva i Okružno tužilaštvo Los Angelesa.

Federalni sudija u Texasu presudio je u martu da se Charles Tex Watson odrekao prava na advokatske tajne, kada je, prije 40 godina, dozvolio da njegov advokat proda osam kaseta sa snimcima razgovora, kako bi se napisala knjiga o njegovom životu.

Kasete su prebačene u digitalni zapis i trenutno se ispituje sadrže li dokaze o nerazriješenim ubistvima. Watson se nalazi na odsluženju doživotne kazne za ubistvo glumice Sharon Tate i još šest osoba iz 1969. godine, a nadao se da će izbjeći da snimci izađu u javnost.

Watson je ranije izjavio kako porodica Manson nije odgovorna ni za jedno od ostalih ubistava. Kasete su otkrivene prošle godine u advokatskoj firmi u kojoj je Watsonov advokat Bill Boyd bio partner. Boyd je preminuo 2009. godine.

Snimci su se u javnosti pojavili u februaru ove godine, a Boyd je na njima, navodno, rekao kako je Manson njegovom klijentu rekao kako je ubio "masu drugih ljudi".

Glas, za koji se smatra da je Boydov, govori kako je, pored sedam poznatih ubistava, Charles Manson ubijao i na svoju ruku. Boyd u snimcima govori i kako njegov klijent nije imao veze sa ovim zločinima.

Uprkos brojnim pokušajima dobijanja pomilovanja, Manson (77) je i dalje iza rešetaka zbog organizovanja brutalnih ubistava, koja je nazvao "Helter Skelter", po pjesmi Beatlesa. Smatra se jednim od najozloglašenijih masovnih ubica u Americi.