Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Anoreksija je težak gubitak apetita čiji su razlozi emocionalne prirode. To je poremećaj jedenja u središtu kojeg se nalazi preplavljujući strah od debljanja. Anoreksija ne nastaje zbog gubitka apetita već je riječ o borbi protiv gladi zbog stalno prisutnog i potpuno nerazumnog straha od debljanja koji ne popušta ni onda kad je mršavost dostigla takve razmjere da je ugrožen život bolesnika/ce. Iako je u središtu bolesti hrana, anoreksija je bolest uma. Često započinje relativno prirodnom željom za gubitkom nekoliko kilograma. No budući da dijete samo privremeno ublažavaju psihološke probleme koji se nalaze u pozadini, bez njih uskoro nemogući unos hrane se postupno svodi na najmanju moguću mjeru čime gube od 15 do 60% normalne tjelesne težine sve dok se jelo posve ne ukine. Oboljela osoba postaje opsjednuta slikom svog tijela i često doživljava sebe debelom iako je istina suprotna.
\'\'Steta pa se mozak glupog covjeka nikada ne moze popraviti niti nadograditi..\'\' A ti si očit dokaz za to. Yebem li ti milu majku da mi je samo znat\' ko financira tvoj snobizam i halucinaciju da si načitana,obrazovana i puna ljubavi.Ti si samo jedna šugava nadri dama.Fuj yebem te usta.Fuj!!!!!!
nije to nikakva bolest, to je ona sebi u glavu utoficila da izgleda ko naka ta poznata glupaca i onda je ona radila da ostvari cilj. to nije bolest, to se zove zatucanost, ili bolje receno biti glup. nakon nekog vremena ona je shvatila sta radi i pocela je ponovo jesti normalno i tako se udebljala, sad ti meni reci dje je tu bolest? i zasto sam ja glup ako stvar nazovem pravim imenom, a pravo ime za ovo je ljudska glupost!
Pa ne mozes suditi sad po tome ZASTO je neko bolestan. Ostavimo sad razloge po strani, i medijska napumpavanja. Govori se o tome da je djevojka bolesna i da je to teska bolest kad vec do nje dodje i da to nije za ismijavanje od strane pojedinaca. Hrabra je ipak, svaka cast izlijecila se. Steta pa se mozak glupog covjeka nikada ne moze popraviti niti nadograditi..
To je bolesni pokušaj da se bude\"lijep\"jer je nametnuta moda o mršavosti isprala mozak mnogim djevojkama a u stvari je uglavnom obrnuto,muški vole da se djevojka ima zašto uhvatiti a one se jadne satraše da budu vitke,koje glu.pače.Mnoge stvari se nameću od moćnih multinacionalnih kompanija kao dobre za djevojke i na taj način prodaju ogromnu količinu BEZVRIJEDNIH proizvoda tipa anticelulit,kreme za masaže,razni pripravci za vitku liniju....Ima toga koliko hoćeš,nametanje tzv preplanulog tena......itd
Apsolutno se slazem. Ali mora ti biti jasno da danas svako ima pristup internetu, svakom je dozvoljeno da valja gluposti. Nikada nije bilo vise tehnike, knjiga ko danas a opet nikad narod nije bio gluplji ko danas. Idioti, stidite se koliko ste jadni
Anoreksija je bolest, a ne hir neciji. Djevojke koje se bore sa tom bolesti su cesto na rubu granice zivota i smrti i potpuno mi je nejasno kako u 21. vijeku neko moze u sredini Evrope zivjeti i biti do te mjere neobrazovan, nenacitan, pun mrznje i ovako vulgaran kao pojedini citatelji ovog portala. Sram da vas bude!
Na lijevoj slici kao da je njena glava nalijepljena na tudje tijelo o.O
Ove anorektične ne prrrde,to im je prednost a osatlo nedo Bog nikom.
Oooj glupače mila majko!!!
ne bi je je.bo kad bi me molila! bez veze je i ona i sve ovakve zene..
Što nije pošla u bivše kolonije u Afriku,da tamo smrša do kraja...stoka jedna!
Poj\'o bi joj govno ko sarmu.
Kako je hrabra. Divim joj se. Mada je na drugoj slici bolja telo kao u Amy.
glupo zensko..cuj zeljenih 31kg.. vidi se da nije cula za onu izreku bolje da ljulja neg da zulja