Hrabra tinejdžerka
0

Pobijedila anoreksiju i želi da bude Miss Engleske

Sarajevo-x.com
Melanie Monks, devetnaestogodišnja Britanka progovorila je o svojoj borbi sa anoreksijom i višednevnom gladovanju kako bi postigla željenih 31 kilogram.
Mlada Britanka danas je teška 50 kilograma i prijavit će se na izbor ljepote u nadi da će moći učestvovati u izboru za Miss Engleske. Melanie je rekla da je željela izgledati mršavo poput Victorije Beckham i Nicole Richie nakon što su je u školi zadirkivali da je debela.

Melanie je rekla da je gladovala po pet dana nakon što je vidjela poznatu fotografiju premršave Nicole Richie na plažu u plavom bikiniju.

Iako su je prijatelji molili da nabaci nekoliko kilograma, Melani je bila presretna kada je konačno uspjela postići željenu težinu sa 17 godina i nositi odjeću namijenjenu za djevojčice do 10 godina starosti.

Dvadeset kilograma mršavija od normalnog Melanie je počela gubiti nokte i kosu a koža joj je postala puna rana.

Sa problemom se suočila kada je momak Lee Ryan uvjerio da na internetu potraži informacije o poremećajima u ishrani. Melani je shvatila da ima problem i počela je ići na savjetovanje.

Danas je teška 50 kilograma i upisat će studij psihologije. Osim toga, prijavila se na izbor ljepote u rodnom Blackburnu u nadi da će se kvalifikovati za izbor Miss Engleske.

"Bombarduju nas fotografijama slavnih osoba koje nas nadahnjuju da budemo mršave, ali je to pogrešno i loš je primjer. Jednostavno, to nije zdravo. To je težak proces i mislim da nikada ne prestaje. Još uvijek se oporavljam, ali sam definitivno na drugoj strani i sada želim pomoći drugim djevojkama. Želim im pokazati da ljepota nije samo to", rekla je Melanie piše Daily Mail.

Ona je dodala da je još uvijek mršava, ali da je sve bolje, aktivna je, radi naporno i zdrava je.