Svijet
0

Par proveo mjesec dana u zatvoru jer je policajac zamijenio sapun za kokain

Klix.ba
Par iz New Yorka proveo je gotovo mjesec dana u zatvoru nakon što je pennsylvanijski policajac pomislio od dva komada domaćeg sapuna da je kokain i uhapsio ih zbog transporta droge.

Vlasti su sada konačno odbacile sve optužbe protiv Annadel Cruz (26) i Alexandera Bernsteina (30), koji su u novembru uhapšeni u Pennsylvaniji, tokom putovanja ka Floridi.

Cruz je vozila osam kilometara iznad ograničenja brzine te ih je policajac zaustavio. Ispitivao ih je o automobile, novom Mercedes-Benzu, za koji je Cruz rekla da je unajmljen.

Policajac je rekao da je namirisao marihuana, na šta je Cruz priznala da je tog dana pušila, ali ne u automobile. Dala je policajcu dozvolu da pretraži automobil, a on je pronašao dva paketića u plastičnim vrećicama.

Iako mu je Cruz objasnila da se radi o sapunu koji je sama pravila, ali je policajac zaključio da se radi o kokainu. Također je u Cruzinom grudnjaku pronašao marihuanu.

Par je uhapšen i optužen za pokušaj dostavljanja kokaina, posjedovanje kokaina, urotu i posjedovanje opreme za konzumiranje droga. Cruz su dodane i optužbe za posjedovanje marihuana, nepoštivanje saobraćajnih traka te prekoračenje brzine. Bernsteinu je određena kaucija od 500 hiljada dolara, a Cruz 250 hiljada.

U zatvoru su proveli mjesec dana, a laboratorijska analiza je pokazala da se zaista radi domaćem sapunu. Okružni tužilac je odbacio optužbe, ali advokati para tvrde da su pretrpili rasno profiliranje zbog latinoameričkog porijekla Cruzove.

Policija još uvijek nije komentarisala incident.